Crudités

In de jaren zeventig en tachtig waren crudités extreem populair. Crudités bestond uit glazen en schalen die gevuld werden met in reepjes gesneden rauwe groenten. De groenten konden desgewenst worden gedipt in een dipsaus. Ook nu nog passen crudités prima op een borrelplank.
redactie nd
donderdag 23 juni 2022 om 20:03
Afbeelding
beeld uit besproken boek

bereiding

Schil de groenten indien nodig, was ze en maak eventueel verder schoon. Snijd de groenten in even grote reepjes. (Houd de bloemkoolroosjes en cherrytomaten heel.) Serveer ze koud met de dipsaus.

Overigens ook lekker met de Heksenkaas-dip uit de Zaterdag-bijlage van 18 juni! <

ingrediënten groenten

bleekselderij

bloemkoolroosjes

cherrytomaten

courgette

komkommer

paprika

radijs

wortel

knoflook-yoghurt-dip

1 teen knoflook

5 sprieten bieslook

150 ml volle yoghurt

Borrelbijbel. Van Franse bistro tot bbq summer en van movie night tot sunday brunch. Ramon Brugman. Uitg. Carrera Culinair, Amsterdam 2022. 496 blz. € 33,99

Ingrediënten

0 personen

Bereiding

0 minuten

Tip