Afbeelding

Reclame op straat voor tabak vanaf vrijdag geheel verboden

Reclame voor tabak en e-sigaretten mag vanaf vrijdag niet meer te zien zijn op straat en in de meeste winkels. Ook moeten sigaretten vanaf dan hetzelfde zijn in kleur, vormgeving en materiaal.

Afbeelding

Rookmelders in alle woningen verplicht

Op iedere verdieping van een bestaand huis moet vanaf vrijdag een rookmelder hangen. Deze verplichting was er sinds 2003 al voor nieuwbouwwoningen, maar geldt nu ook voor bestaande bouw.

Afbeelding

In I want your song op zoek naar nieuwe hits

In I want your song krijgen bekende Nederlandse zangers vijf hits te horen die speciaal voor hen zijn geschreven. Ze kiezen een van de songs uit, die ze vervolgens dezelfde avond nog uitbrengen.

Afbeelding

Afschaffing slavernij wordt herdacht en gevierd in Amsterdam

In het Amsterdamse Oosterpark is vrijdag de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. Voor het eerst sinds het uitbreken van het coronavirus kan er weer publiek aanwezig zijn.

Afbeelding

Supersnelrecht voor verdachte van opruiing boerenprotest

Een 23-jarige man uit het Zuid-Hollandse Strijensas staat vrijdagmiddag voor de rechter in Rotterdam omdat hij opruiende berichten over de boerenprotesten zou hebben gedeeld. De man wordt via het zogeheten supersnelrecht vervolgd.

Afbeelding

Het staatsbezoek is zwaar, maar af en toe ook licht en grappig

Afbeelding

Bij Jan Ullrich is het altijd berg of dal

Niemand klom zo hoog en viel zo diep als de in Oost-Duitsland opgegroeide wielrenner Jan Ullrich. Afkicken en terugvallen werd bij hem een levenslange pendulebeweging. Nu gaat het weer goed met hem. Toch?

Afbeelding

Onuitgepakte koffers

Meer dan 100 miljoen vluchtelingen, een schare die haast niet meer te tellen is, zo viel te lezen op de voorpagina van deze krant op 20 juni, Wereldvluchtelingendag. Zo’n getal kan een mentale afstand veroorzaken, te groot, te veel om te bevatten.