Wiebes wil haast maken met deel van claims aardbevingen

<p><span>Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (VVD)</span></p> Politiek

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (VVD)

| beeld anp / Bart Maat
Zo’n negenduizend Groningers die al lange tijd wachten op afhandeling van hun aardbevingsschade krijgen snel een aanbod voor compensatie. Met de ‘onorthodoxe maatregel’ hoopt minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) het stuwmeer aan niet-afgehandelde schadeclaims weg te werken, dat vlot verder vol loopt na de recente aardbeving bij Westerwijtwerd. Ook moet er eindelijk vaart komen in het preventief versterken van huizen.

Groningen

‘De maatschappelijke impact van de aardbevingen door gaswinning in Groningen is groot. De aardbevingen hebben geleid tot gevoelens van onveiligheid en machteloosheid. Rijk en regio erkennen gezamenlijk dat dit zo niet langer kan’, schrijft Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij de maatregelen aankondigt.

Het Staatstoezicht op de Mijnen maande de minister vorige week tot ‘een crisisaanpak’ na de aardbeving bij Westerwijtwerd, woensdag twee weken geleden. Dat was, na een periode van relatieve rust, met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter een van de zwaarste beving …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?