Veeboeren in problemen door fosfaatfout minister Schouten

<p>Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit eerder dit jaar tijdens een debat in de Tweede Kamer over de fraude bij de registratie van rundvee.</p> Politiek

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit eerder dit jaar tijdens een debat in de Tweede Kamer over de fraude bij de registratie van rundvee.

| beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Landbouwminister Carola Schouten heeft begin dit jaar aan te veel boeren fosfaatrechten uitgedeeld. Hierdoor zijn meer rechten in omloop gekomen dan door Brussel is toegestaan.

Den Haag

Het in januari ingevoerde fosfaatsysteem is bedoeld om de mestproductie van de 18.000 Nederlandse melkveehouders onder controle te houden, maar de minister deelde abusievelijk ook rechten uit aan ruim vierduizend vleesboeren. Het ministerie heeft de fout naar eigen zeggen al snel zelf bekendgemaakt in Brussel.

Het terugvorderen van het teveel aan rechten, waar de minister in maart mee begon, leidt tot problemen. Veel vleesboeren hebben hun rechten al doorverkocht. Zij wisten immers wél dat hun vleeskoeien buiten het fosfaatsysteem vielen en dat ze de rechten niet nodig hadden. Melkv …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?