Van de bijzondere dagen maakt alleen 5 mei als Vrijheidsdag kans

De Kamer wil van 5 mei, de dag waarop de bevrijding van Nederland onder meer bij Bevrijdingspop in Haarlem wordt gevierd, een vrije dag maken. Politiek
De Kamer wil van 5 mei, de dag waarop de bevrijding van Nederland onder meer bij Bevrijdingspop in Haarlem wordt gevierd, een vrije dag maken.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Bij de behandeling van de begroting van Algemene zaken laat de Tweede Kamer een creatieve kant zien. Premier Mark Rutte vindt wel iets van Prinsjesdag in de provincie, maar gaat er niet over.

Den Haag

Hoe kleiner het ministerie, hoe creatiever de Kamerleden worden. Dat was woensdag het motto bij de begrotingsbehandeling van Algemene Zaken, het departement waar premier Mark Rutte sinds jaar en dag de boel bestiert.

Het overkoepelende thema leek dit jaar het benoemen van en verlangen naar bijzondere dagen. In de categorie ‘tamelijk kansloos’ kwam PVV-ideoloog Martin Bosma met de suggestie om 24 april, de geboortedag van vader des vaderlands Willem van Oranje, aan te wijzen als nationale feestdag in plaats van Koningsdag. Bosma ziet het als een unieke mogelijkheid om repub …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?