Tv-debat vooral over het klimaat

<p>In de pauze van het tv-debat poseren de partijleiders: Thierry Baudet (Forum voor Democratie) is voor de anderen gaan staan. Achter vanaf links Buma (CDA), Dijkhoff (VVD), Jetten (D66), Klaver (GroenLinks), WIlders (PVV), Asscher (PvdA) en Marijnissen (SP). CU en SGP waren op basis van peilingen niet uitgenodigd.</p> Politiek

In de pauze van het tv-debat poseren de partijleiders: Thierry Baudet (Forum voor Democratie) is voor de anderen gaan staan. Achter vanaf links Buma (CDA), Dijkhoff (VVD), Jetten (D66), Klaver (GroenLinks), WIlders (PVV), Asscher (PvdA) en Marijnissen (SP). CU en SGP waren op basis van peilingen niet uitgenodigd.

| beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Op 20 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Maar alsof er Tweede Kamerverkiezingen op komst zijn, deden acht politici mee aan een tv-debat over landelijke thema’s. Over het klimaatbeleid was grote verdeeldheid.

Den Haag

Tijdens het eerste grote verkiezingsdebat speelde klimaatverandering een hoofdrol. D66-fractievoorzitter Rob Jetten, een debutant op dit podium, ging direct vol in de aanval. Hij daagde zijn VVD-collega Klaas Dijkhoff uit kleur te bekennen over klimaatmaatregelen.

De VVD’er stemde tegen de debat-stelling dat Nederland voorop moet lopen in de energietransitie. Dijkhoff: ‘Ik maak er geen wedstrijd van, voor mij is het geen heilig moeten.’

Jetten reageerde fel: ‘Dat is precies de fout geweest van de kabinetten-­Rutte I en II.’

Omdat Dijkhoff, in tegenste …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?