Teleurgesteld kabinet weegt ‘nee’

<p><span>Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken reageert op haar ministerie op de uitslag van het raadgevend referendum over de nieuwe inlichtingenwet</span>.</p> Politiek

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken reageert op haar ministerie op de uitslag van het raadgevend referendum over de nieuwe inlichtingenwet.

| beeld Remko de Waal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het kabinet gaat zich vanaf volgende week bezinnen op de uitslag van het referendum over de ‘sleepwet’. De regering wacht eerst de officiële uitslag af, die donderdag door de Kiesraad wordt vastgesteld.

Den Haag

De afwijzing door de kiezer plaatst het kabinet voor een dilemma. Stiekem had de regering gehoopt op winst van het ‘ja’-kamp. Opiniepeilingen wezen ook in die richting. Maar de werkelijkheid is anders: een krappe meerderheid van de kiezers heeft zich uitgesproken tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv), zoals de ‘sleepwet’ officieel heet.

consequenties

Vicepremier en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) kon haar teleurstelling vrijdagmiddag maar met moeite verbergen. ‘We hadden gehoopt voldoende mensen te overtuigen voor te stemmen’, zei ze …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?