SGP-stichting haalt bemiddelaar bij conflict

<p><span>Engelbert van Voorden zegt ‘persoonlijk geraakt’ te zijn en ziet ‘het lekken van vooral jongeren’ als ‘een bewuste actie om ons bestuur te beschadigen’.</span></p> Politiek

Engelbert van Voorden zegt ‘persoonlijk geraakt’ te zijn en ziet ‘het lekken van vooral jongeren’ als ‘een bewuste actie om ons bestuur te beschadigen’.

| beeld anp / Jasper Juinen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het bestuur van de stichting Vormingsactiviteiten Oost-Europa (VOE), onderdeel van de SGP, roept de hulp van een onafhankelijke bemiddelaar in. Die moet het conflict met een werknemer die aan de bel trok over misstanden binnen de stichting, oplossen.

Den Haag

De VOE heeft dit donderdag laten weten aan het Reformatorisch Dagblad. Het partijbestuur laat in een verklaring op de website van de SGP weten dat het VOE-bestuur ‘daarmee handelt in lijn met de wens van het partijbestuur’.

Het partijbestuur zal ‘nauwlettend toezien op een adequate en integere behandeling van de klacht en het uit de klacht voortvloeiende rapport van de vertrouwenspersoon’, aldus de verklaring.

De afgelopen dagen waren het partijbestuur, het bestuur van de stichting VOE en de ‘klokkenluider’ met elkaar in gesprek zonder dat dit het gewenste effect had.

De stichti …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?