Ook na staking geen extra onderwijsgeld

<p><span>De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, en leraren en leerlingen op de publieke tribune voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting</span>.</p> Politiek

De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, en leraren en leerlingen op de publieke tribune voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting.

| beeld anp / Sem van der Wal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De eenmalige investering van 460 miljoen is niet genoeg om het lerarentekort op te lossen. Er moet structureel meer geld naar het onderwijs, vinden linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer. Ook coalitiepartij D66 wil dat – maar dan in een volgend kabinet.

Den Haag

Met een incidentele investering los je structurele onderwijsproblemen niet op – zelfs niet als het gaat om bijna een half miljard euro. Daarover waren Kamerleden van GroenLinks, SP en de PvdA het woensdag roerend eens in het debat over de onderwijsbegroting. ‘Hiermee kun je geen structurele loonsverhoging doorvoeren’, vindt Lisa Westerveld van GroenLinks. De onderwijsproblemen zijn volgens haar niet alleen de schuld van dit kabinet, maar ‘het politieke zwabberbeleid van de afgelopen honderd jaar’.

Leraren voelen zich niet gehoord, stelt ook SP-Kamerlid Peter Kwint ten overstaan van …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?