Nieuwsanalyse: En weer doet het boerkaverbod de emoties in de Kamer hoog oplaaien

<p><span>Tunahan Kuzu (DENK) en Martin Bosma (PVV) tijdens het debat over de handhaving van de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende bekleding met minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).</span></p> Politiek

Tunahan Kuzu (DENK) en Martin Bosma (PVV) tijdens het debat over de handhaving van de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende bekleding met minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

| beeld Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zeven weken is het boerkaverbod oud. VVD en CDA vrezen nu al dat de wet een zachte dood gaat sterven. In een Kamerdebat liepen emoties opnieuw hoog op.

Den Haag

Zelden is een debat over een nieuwe wet zo heftig geweest als over de ‘Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’, beter bekend als het boerkaverbod. Na een voorbereiding van vijftien jaar is deze wet, stammend uit de koker van de PVV, per 1 augustus ingevoerd. De media gaven er veel aandacht aan en de eerste incidenten werden breed uitgemeten. Kamerleden, van links tot rechts, hebben zich in dat debat intensief ­gemengd.

Donderdag, slechts zeven weken na invoering, was er een heus Kamerdebat over de stand van zaken rond de uitvoering van deze wet. Dat debat laat zien hoe h …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?