Ministers willen grenzen stellen aan zelfverrijking in de zorg

<p><span>Minister Hugo de Jonge heeft vooral 'excessen in de wijkverpleging en de psychiatrie' op het oog waar nieuwe zorgverleners de regels ontwijken.</span></p> Politiek

Minister Hugo de Jonge heeft vooral 'excessen in de wijkverpleging en de psychiatrie' op het oog waar nieuwe zorgverleners de regels ontwijken.

| beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het moet onmogelijk worden om met creatieve constructies rijk te worden in de zorg. Winstuitkering wordt aan banden gelegd en voor salarissen bij zogenoemde onderaannemers gaat een plafond gelden.

Den Haag

Dit schrijven de drie bewindslieden De Jonge, Bruins en Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Voor ziekenhuizen en zorginstellingen geldt nu een verbod op winstuitkering. Via omwegen, met gebruik van onderaannemers, gebeurt het toch. Het kabinet wil excessen voorkomen door strengere eisen te stellen om zelfverrijking te voorkomen. De balkenendenorm voor topsalarissen in de publieke sector wordt daarom ook van kracht voor onderaannemers. Ook komen er regels voor integer bestuur. Het hele pakket maatregelen moet in 2021 in de wet zijn vastgelegd.

Minister Hugo de Jonge hee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?