Minister Stef Blok mag het nog een keer waarmaken

Van het voorgenomen vertrek van Stef Blok van het Binnenhof komt niets terecht. De VVD’er wordt woensdag minister van Buitenlandse Zaken. Hij volgt zijn partijgenoot Halbe Zijlstra op, die op 13 februari aftrad. Politiek
Van het voorgenomen vertrek van Stef Blok van het Binnenhof komt niets terecht. De VVD’er wordt woensdag minister van Buitenlandse Zaken. Hij volgt zijn partijgenoot Halbe Zijlstra op, die op 13 februari aftrad. | beeld anp / Martijn Beekman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Nee, hij zou écht niet terugkomen als minister. Stef Blok was stellig, eind vorig jaar. Vier maanden later is alles anders: het land en vooral de VVD hebben hem nodig.

Den Haag

Om met de conclusie van dit stuk te beginnen: Den Haag wordt er niet flamboyanter op. Want woensdag wordt de oerdegelijke VVD’er Stef Blok beëdigd als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, de post van de vertrokken partijgenoot Halbe Zijlstra.

Blok is een veilige keuze voor premier Mark Rutte, die diens terugkeer ‘geweldig’ noemt. De nieuwe minister is een baken van rust en afgewogen teksten. Blok heeft bakken bestuurlijke ervaring, maar is een van de minst bekende en besproken bewindslieden uit het vorige kabinet.

Het was Blok die in 2012, als fractieleider van de VVD, naar …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?