Minister: ook jonge vrouw mag eicel doneren

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) staat niet afwijzend tegenover het verlagen van de leeftijd voor eiceldonatie. Politiek
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) staat niet afwijzend tegenover het verlagen van de leeftijd voor eiceldonatie. | beeld anp / Remko de Waal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De leeftijd waarop vrouwen eicellen mogen doneren, gaat wellicht omlaag naar 18 jaar. Daarnaast zou de leeftijd waarop vrouwen zwanger mogen worden met zo’n eicel, ­omhoog kunnen naar maximaal 49 jaar.

Den Haag

De medische beroepsgroep moet hierover zelf afspraken maken, heeft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij vertrouwt erop dat de beroepsgroep zelf tot overeenstemming komt over ‘een eventuele herziening van de huidige praktijk, met behoud van zorgvuldigheid’.

De Jonge reageert daarmee op een onderzoek, in opdracht van het ministerie, naar de ethische, medisch-­wetenschappelijke en psychosociale aspecten van eiceldonatie. Daarin schrijven wetenschappers dat de ­huidige regels onnodig streng zijn.

gelijkheidsprincipe

Ze stellen ook dat ei …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?