Merkel lovend over Nederland

DEN HAAG - Minister-president Balkenende en de Duitse bondskanselier Merkel hebben gisteren de nauwe samenwerking tussen hun landen onderstreept.
Over onderlinge problemen hoefden Balkenende en de Duitse bondskanselier Angela Merkel niet te spreken. Die zijn er niet, stelden beiden. Dus richtten de Frau Bundeskanzlerin en de minister-president van Nederland zich gisteren in Den Haag op het buitenland, met name op de Europese Unie.
Duitsland neemt op 1 januari het voorzitterschap van de Unie over van Finland en Merkel zocht daarom in Nederland alvast steun. De bondskanselier was s middags voor een kort werkbezoek in Den Haag. Ze had met Balkenende een gesprek in het Torentje. ,,Duitsland wil zich tijdens het voorzitterschap richten op energie, klimaatverandering en beperking van de Europese regelgeving, zei  Merkel. Nederland hoeft niet bang te zijn dat het buurland in die zes maanden alsnog de Europese Grondwet probeert door te drukken. De Nederlandse kiezer verwees het voorstel voor de grondwet in 2004 naar de prul …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?