‘Lelystad Airport komt er’

De zon schijnt uitbundig boven de verkeerstoren van Lelystad Airport. Het vliegveld wordt uitgebreid om plaats te bieden aan vluchten naar populaire vakantiegebieden, tot misnoegen van tegenstanders. Politiek
De zon schijnt uitbundig boven de verkeerstoren van Lelystad Airport. Het vliegveld wordt uitgebreid om plaats te bieden aan vluchten naar populaire vakantiegebieden, tot misnoegen van tegenstanders. | beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Enkel vakantievluchten zou Lelystad Airport van Schiphol overnemen. Daar gaat de Europese Commissie niet mee akkoord. Opent Lelystad dan nog, in 2020? De VVD denkt van wel.

Den Haag

Zwichten CDA, D66 en ChristenUnie vandaag tijdens een Kamerdebat voor de druk van de VVD om Lelystad Airport te openen? Dat vrezen de oppositie en bezorgde omwonenden, omdat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vlak voor Pasen meldde dat de vliegtuigen van en naar het nieuwe vakantievliegveld eerder hoger gaan vliegen.

Een toezegging die de minister de ruimte geeft om aan het originele plan voor Lelystad Airport te morrelen, menen de tegenstanders, die blijven hopen dat geen toerist ooit vanuit Flevoland naar de zon vliegt.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?