Kabinet investeert liever in nieuwe projecten dan in herstel van ‘kaasschaafbezuinigingen’

<p><span>Minister Wopke Hoekstra van Financien en Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer, overhandigen het Financieel Jaarverslag van het Rijk 2018 en het Rijksjaarverslag 2018 aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib.</span></p> Politiek

Minister Wopke Hoekstra van Financien en Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer, overhandigen het Financieel Jaarverslag van het Rijk 2018 en het Rijksjaarverslag 2018 aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib.

| beeld anp / Lex van Lieshout
De rijksoverheid heeft in financieel goede tijden zoals nu te weinig oog voor het wegwerken van achterstallig onderhoud dat het gevolg is van eerdere ‘kaasschaafbezuinigingen’. Dat constateert de Algemene Rekenkamer in zijn jaarlijkse oordeel over de besteding van overheidsgeld.

Den Haag

Minister Hoekstra van Financiën presenteert op ‘Woensdag Gehaktdag’, de derde woensdag in mei, traditioneel de jaarverslagen van de rijksoverheid. De Rekenkamer heeft daar dan al een kritische blik op geworpen.

Dit jaar kraakt de controleur een kritische noot over de doelmatigheid van de extra investeringen die dit kabinet heeft aangekondigd en deels al heeft gedaan. Daarbij valt het de Rekenkamer op dat het terugdraaien van eerdere bezuinigingen op rijksdiensten weinig prioriteit krijgt. Zodra er weer geld is, investeert de regering dat liever in nieuwe projecten. Maar dat geld bli …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?