Je kunt niet met 17 miljoen mensen praten'

DEN HAAG - Nederland krijgt een regering waar voor de verkiezingen nauwelijks iemand op zat te wachten. Luistert Den Haag weer eens niet naar de burger?
Nee, hij mist het werk in de Tweede Kamer helemaal niet. Hilbrand Nawijn, voorheen minister namens de LPF en daarna Kamerlid, heeft ervoor gekozen naar de mensen toe te gaan. Als gemeenteraadslid in Zoetermeer - de Lijst Hilbrand Nawijn heeft er vijf zetels - heeft hij tegenwoordig veel meer persoonlijk contact met de kiezers dan in zijn vorige functies.

Als gemeenteraadslid in Zoetermeer - de Lijst Hilbrand Nawijn heeft er vijf zetels - heeft hij tegenwoordig veel meer persoonlijk contact met de kiezers dan in zijn vorige functies. ,,Als minister ben je toch bezig met de uitvoering van beleid. Nu sta ik zomaar op de stoep bij mensen, die mij gemaild hebben met een probleem. Dat vinden ze fantastisch. Als overtuigd populist overbrugt Nawijn graag de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. ,,Dat is wat mensen willen: dat er naar ze geluisterd wordt en dat hun vragen serieus worden genomen. Veel burgers hebben altijd nog het g …
Dit is 7% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?