In recordtempo geregeld: eigen risico blijft 385 euro

Het niet doorgaan van de verhoging van het eigen risico in de zorg zal betaald moeten worden door de verzekeraars. Die zullen naar verwachting de kosten doorberekenen in de premie. Politiek
Het niet doorgaan van de verhoging van het eigen risico in de zorg zal betaald moeten worden door de verzekeraars. Die zullen naar verwachting de kosten doorberekenen in de premie. | beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het verplichte eigen risico blijft volgend jaar 385 euro. De Tweede en Eerste Kamer stemden dinsdag in met een spoedwet die dat mogelijk moet maken. Het plan van de oppositie om deze maatregel te betalen uit de staatskas, mislukte.

Den Haag

In de Tweede Kamer stemde een ruime meerderheid van de partijen voor de ‘bevriezing’ van het eigen risico. Alleen DENK stemde tegen. In de Eerste Kamer hadden de senatoren na het debat niet eens behoefte aan een stemming. De maatregel is een initiatief van de coalitie-in-wording. Daarvoor moesten VVD, CDA, D66 en ChristenUnie snel actie ondernemen: na 1 oktober is het eigen risico niet meer te veranderen.

En zo gebeurde het dat een wetsvoorstel op één dag door beide Kamers is aangenomen – iets wat niet is voorgekomen sinds het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914.

Tegelijk …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?