Gert-Jan Segers en Peter van Dalen in gezamenlijk plan: Europa moet voorrang geven aan geloofsvrijheid boven handel

<p><span>ChristenUnie/SGP-lijsttrekker Peter van Dalen wil dat de nieuwe Europese Commissie een reeks van maatregelen neemt om godsdienstvrijheid te verbeteren.</span></p> Politiek

ChristenUnie/SGP-lijsttrekker Peter van Dalen wil dat de nieuwe Europese Commissie een reeks van maatregelen neemt om godsdienstvrijheid te verbeteren.

| beeld ANP
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Europa moet ‘meedogenlozer’ opkomen voor de eigen waarden, zoals de vrijheid van godsdienst. Die vrijheid moet zwaarder wegen dan handel. Regimes die de godsdienstvrijheid schenden, moeten Europese sancties krijgen opgelegd.

Den Haag – Brussel

Met dat plan komen de ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers en de Europese ChristenUnie/SGP-lijsttrekker Peter van Dalen vandaag. De nieuwe Europese Commissie moet wat hen betreft een zwarte lijst opstellen van landen waar het slecht is gesteld met de godsdienstvrijheid. ‘Te vaak is er een wankelmoedige houding’, zegt Segers.

De ChristenUnie-leider somt uit de recente Nederlandse politiek twee voorbeelden op. ‘In de China-strategie van het kabinet die afgelopen week is gepresenteerd wordt met geen woord gerept over de positie van de 80 miljoen christenen in dat la …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?