Forum voor Democratie grote winnaar Statenverkiezingen

<p><span>Thierry Baudet (FvD) spreekt de aanwezigen toe tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen.</span></p> Politiek

Thierry Baudet (FvD) spreekt de aanwezigen toe tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen.

| beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, is de grote winnaar van de Statenverkiezingen. Na het tellen van 98 procent van de stemmen, is zijn partij procentueel de grootste en komt het met dertien zetels in de Eerste Kamer, de VVD komt uit op twaalf.

Den Haag

De onstuimige opmars van Forum voor Democratie doet denken aan de grote overwinning die Pim Fortuyn haalde met de LPF, in 2002. De LPF kwam als nieuweling met 26 zetels in de Tweede Kamer. Omgerekend naar Tweede Kamerzetels zou Baudets partij 24 zetels krijgen. Bij elkaar opgeteld vormen Forum en PVV, met zeventien zetels, de grootste beweging in de senaat. Een conclusie, nadat de stembussen woensdag zijn gesloten, is dat radicaal-rechts in de Nederlandse politiek de wind in de rug heeft.

In zijn overwinningsspeech, nogal gezwollen getoonzet, haalde Baudet fel uit naar het kabinet. &l …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?