Flinke winst, maar toch een tegenvaller voor Forum

<p>Derk Jan Eppink en Thierry Baudet van Forum voor Democratie reageren op de voorlopige uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen.</p> Politiek

Derk Jan Eppink en Thierry Baudet van Forum voor Democratie reageren op de voorlopige uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen.

| beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Europese verkiezingen leken vooraf een rechtse winnaar op te leveren: VVD of Forum voor Democratie. Met de winst voor de PvdA overheerste bij beide teleurstelling.

Den Haag

Iets na negenen barst een oorverdovend gejuich los op de verkiezingsavond van Forum voor Democratie, maar helaas alleen op het televisiescherm waar de partij de exitpoll op volgt. Het zijn de PvdA’ers die op hun feestje uit hun dak gaan. De Forum-supporters kunnen er op de binnenplaats van het West-Indisch Huis in Amsterdam slechts mompelend naar kijken. Hun drie zetels vallen in vergelijking toch wat tegen.

Ondanks die eerste teleurstelling is Forum met 11,2 procent van de stemmen in de exitpoll de vierde partij van Nederland. De partij van Thierry Baudet vestigt zich daarmee defin …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?