CU-bestuur roept afdeling Den Helder tot de orde

ChristenUnie-voorzitter Piet Adema vindt het besluit van de ChristenUnie in Den Helder om mede met de PVV een coalitie te vormen hoogst onverstandig. Politiek
ChristenUnie-voorzitter Piet Adema vindt het besluit van de ChristenUnie in Den Helder om mede met de PVV een coalitie te vormen hoogst onverstandig. | beeld anp / Remko de waal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Piet Adema, ChristenUnie-partijvoorzitter, heeft in scherpe bewoordingen zijn partijgenoten in Den Helder tot de orde geroepen. Het voornemen van CU-fractievoorzitter Tjitske Biersteker om mede met de PVV in Den Helder een coalitie te vormen, kan volgens het landelijk bestuur niet door de beugel.

Den Haag

Partijvoorzitter Adema noemt dat besluit ‘hoogst onverstandig’. Samenwerking met de PVV acht hij, gelet op de inhoudelijke verschillen met de idealen en de visie van de CU op de godsdienstvrijheid, daarom ongewenst.

Adema heeft ook forse kritiek op de wijze waarop de lokale afdeling in Den Helder te werk is gegaan. Komende donderdag is er een extra ledenvergadering om de ontstane situatie te bespreken. Adema zegt ervan ‘uit te gaan dat de zorgen die er zijn over de beoogde samenwerking serieus genomen worden en tot een nieuw, verstandig besluit leiden’.

Vorige week vrijdag was er …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?