Commissie: geen ruimte voor klaar-met-levenpil

 

Er is geen aparte wet nodig om te voldoen aan het verzoek van mensen die vinden dat hun leven 'voltooid' is. Het gaat ook maar om een te beperkt aantal mensen om dergelijke wetgeving te maken. Dat stelt de 'adviescommissie voltooid leven', ook wel de commissie-Schnabel genoemd, in haar rapport 'Voltooid leven'. De commissie stelt dat de bestaande euthanasiewet voldoende ruime biedt aan diegenen die van mening zijn dat hun leven voltooid is.

Den Haag

Dat zijn de hoofdconclusies in het rapport dat Adviescommissie Voltooid Leven donderdag heeft gepresenteerd. Deze commissie, onder leiding van professor Paul Schnabel, onderzocht op verzoek van de regering of er ruimte moet komen om mensen die hun leven voltooid achten stervenshulp te geven. Die ruimte zou dan inhouden dat ze kunnen beschikken over een dodelijk medicijn.

De commissie stelt vast dat het probleem dat deze mensen ervaren grotendeels in de bestaande euthanasiewet is ondervangen. Veelal betreft het bij ‘voltooid leven’ een stapeling van ouderdomsklachten, waarb …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?