CDA, ChristenUnie en SGP onderstrepen verschillen

<p><span>Bij het drukbezochte politieke debat op de open dag van het Nederlands Dagblad kruisten Dijkgraaf (SGP, r.), Keijzer (CDA) en Segers (CU) met elkaar de degens, na een aftrap door ND-columnist Bart-Jan Spruyt (l.). </span><span>| beeld jaapmeijer.com</span></p> Politiek

Bij het drukbezochte politieke debat op de open dag van het Nederlands Dagblad kruisten Dijkgraaf (SGP, r.), Keijzer (CDA) en Segers (CU) met elkaar de degens, na een aftrap door ND-columnist Bart-Jan Spruyt (l.). | beeld jaapmeijer.com

| beeld jaapmeijer.com
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Moeten CDA, ChristenUnie en SGP hun krachten niet bundelen, nu steeds minder Nederlanders naar de kerk gaan? Afgelopen zaterdag hadden de partijen vooral oog voor de onderlinge verschillen.

Barneveld

Verschillen tussen CDA, ChristenUnie en SGP? ‘Dan kan ik er wel 25 noemen’, reageert SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf. Hij en zijn collega’s van CDA en ChristenUnie kregen zaterdag, tijdens de open dag van het Nederlands Dagblad, de vraag voorgelegd waarom zij geen fusie van de drie christelijke partijen willen.

Volgens ND-columnist Bart-Jan Spruyt zijn de drie partijen naar elkaar opgeschoven en kunnen zij samen uitgroeien tot een partij waar rekening mee wordt gehouden en andere partijen zaken mee kunnen doen.

Met de verkiezingen in aantocht, zullen de partijen zichz …
Dit is 16% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Video NDopen - debat

Christelijk Lijsttrekkersdebat

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?