Luister naar

'In dienst ontbrak prediking van Jezus Christus'

Nieuws
DELFT - Onder de genodigden in de Nieuwe Kerk in Delft bevonden zich ook de Tweede-Kamerleden.
van onze redactie politiek
woensdag 16 oktober 2002 om 14:42

Waarnemend fractievoorzitter Van Dijke (ChristenUnie) voelt schroom om iets te zeggen over de uitvaartdienst van prins Claus. ,,Je gaat natuurlijk niet met een theologische duimstok de kerk binnen'', zegt hij. Maar hij erkent dat het hem moeite kostte onbekommerd te luisteren naar een predikant van wie bekend is dat hij twijfelt aan het leven na de dood. ,,Ook in de verkondiging van het Woord, de preek, klonk de hoop maar zo beperkt door, dat je wel heel goed moest luisteren om die eruit te halen.'' Verder viel het Van Dijke op hoe scherp en haast politiek sommige uitspraken van prediker Huub Oosterhuis waren. ,,Soms dacht ik echt oei, oei; dat zal niet door iedereen worden gewaardeerd''. Het kamerlid denkt aan de opmerkingen over vreemdelingen en solidariteit. Ondanks zijn aarzelingen is Van Dijke blij dat het Woord van God is geopend en bidt hij dat ,,het Woord niet ledig zal terugkeren''.

SGP-fractievoorzitter Van der Vlies zegt de prediking over Jezus Christus te hebben gemist in de uitvaartdienst voor prins Claus. ,,Een rouwdienst zou gekenmerkt moeten worden door een open Schrift en bediening van het Woord.'' Verwijzend naar de tijdens de dienst gelezen bijbelgedeelten: ,,Als het gaat over het 'Licht' waarmee het Evangelie van Johannes begint, dan wijst dat heen naar het vleesgeworden Woord, Jezus Christus. Helaas en tot mijn verdriet heb ik dat laatste gemist. Dat houdt me erg bezig. Alleen in de liederen die gezongen werden, lag nog het getuigenis van Jezus Christus als verlosser van zondaren.''

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het kabinet zet er een tandje bij om Nederlanders winter door te helpen: 190 euro bonus voor alle huishoudens

Het kabinet zet een tandje bij om Nederlanders de winter door te helpen. Alle huishoudens krijgen in november en december een compensatie van 190 euro per maand voor de hoge energienota. Daarnaast wordt het eerder gepresenteerde prijsplafond, dat per 1 januari geldt, royaler.

Afbeelding

PvdA'er Nijboer verlaat dagelijks bestuur Kamer om zaak-Arib

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Bergkamp: besluit onderzoek Arib ‘zorgvuldig en rechtmatig’

Het besluit om een onderzoek naar PvdA-Kamerlid en voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in te stellen, is zorgvuldig en rechtmatig tot stand gekomen.

Afbeelding

ChristenUnie-partijbons Piet Adema moet op zoek naar vrede met de boeren. Gaat dat lukken?

De nieuwe landbouwminister Piet Adema is een ChristenUnie-partijbons en vooral een ervaren bestuurder. Maar maakt hem dat ook de gedroomde bewindsman om vertrouwen te herwinnen bij de boeren?

Afbeelding

Nieuwe landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie): ‘De focus is te eenzijdig op de boeren gericht’

De maandag nieuw aangetreden minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, wil de agrarische sector een toekomst bieden van ‘rust, duidelijkheid en zekerheid’. ‘Volg mij en beoordeel mij op mijn daden.’

Afbeelding

Piet Adema (CU) nieuwe minister van Landbouw na lange zoektocht

Oud-ChristenUnie-partijvoorzitter Piet Adema wordt de nieuwe minister van Landbouw. Hij is de opvolger van Henk Staghouwer, die een maand geleden opstapte.