Dochters van Sigrid Kaag vrezen voor hun moeder door bedreigingen: ‘Ik ben bang dat ze eindig als Els Borst’

Nieuws
D66-leider en minister van Financiën Sigrid Kaag twijfelt over haar politieke toekomst in Nederland. Vooral de bedreigingen die ze krijgt, vallen haar zwaar. Minstens twee van haar kinderen vrezen dat hun moeder binnenkort slachtoffer wordt van een politieke moord.
Nathalie Righton / vk
donderdag 25 mei 2023 om 20:10 aangepast 26 mei 2023 06:52
Sigrid Kaag met haar dochter Janna (27) bij het Boekenbal vorig jaar. 'Ik wil eigenlijk dat mijn moeder een andere baan vindt,' zegt Janna in College Tour.
Sigrid Kaag met haar dochter Janna (27) bij het Boekenbal vorig jaar. 'Ik wil eigenlijk dat mijn moeder een andere baan vindt,' zegt Janna in College Tour. beeld anp / Anneke Janssen

Den Haag

‘Ik maak mij zorgen dat mijn moeder eindigt zoals Els Borst’, zegt Kaags oudste dochter Janna (27) in een filmpje dat de makers van het tv-programma College Tour hebben opgenomen voordat ze Kaag interviewden. Oud-minister Borst (ook D66) werd in 2014 in haar woning vermoord door een psychiatrische patiënt, die het oneens was met haar euthanasiestandpunt.

‘Het hoeft maar één keer mis te gaan’, zegt dochter Janna over haar eigen moeder. Ook Kaags jongste dochter Inas (begin 20) spreekt uit dat ze bang is dat haar moeder hetzelfde lot treft ‘zoals Els Borst’. Beiden spreken de hoop uit dat hun moeder stopt met haar huidige werk. ‘Het is niet om onaardig te zijn of zo, maar ik wil eigenlijk dat mijn moeder een andere baan vindt. Gewoo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Echte werk voor pensioen begint nu: vier uitdagingen waar het nieuwe stelsel mee te maken krijgt

Nu de politieke discussie over de pensioenwet voorbij is, begint het echte werk pas. Bij de stemming tekende zich dinsdagavond in de Eerste Kamer een meerderheid af voor de grootste hervorming van het stelsel ooit.

Afbeelding

Afrika wordt een wereldspeler en verdient een strategie, vindt het kabinet. Wat staat erin?

Voor het eerst ligt er een Nederlandse Afrika-strategie, die een visie schetst op hete hangijzers als migratiestromen en de strijd om grondstoffen. Eén van de grote thema’s is migratie.

Afbeelding

Extra zetels voor CDA en CU: coalitie helpt zichzelf aan 24 zetels in Eerste Kamer

De regeringscoalitie heeft zich door strategisch stemmen verzekerd van 24 zetels in de Eerste Kamer. Vooral confessionele partijen profiteren van de verdeling van de restzetels.

Afbeelding

SGP krijgt twee zetels in de Eerste Kamer, mede dankzij ChristenUnie

Met een beetje hulp én door eigen groei is de SGP zo goed als verzekerd van opnieuw twee zetels in de Eerste Kamer. En hoe zat het ook alweer met het kiezen van senatoren?

Afbeelding

Minister Wiersma wil strenger toezicht op informele scholen, zoals zondagsscholen. Wat betekent dat?

Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om zijn wet die gaat over strenger toezicht op informele scholen. De Onderwijsinspectie, die de taak moet uitvoeren, heeft bezwaren.

Afbeelding

De wind in huize VVD - álles voor de beeldvorming! - wakkerde storm en drang van Dennis Wiersma aan

In de VVD-partijcultuur gedijde een Dennis Wiersma. Met lessen die hij in het klasje van Klaas Dijkhoff leerde, bereikte hij een ministerspost. Maar dat ambt en z'n entourage is er niet om de persoon te dienen.