BBB kan met haar charmeoffensief beter niet stoppen bij de Nederlandse grens

Analyse
BBB is bezig met een strategisch charmeoffensief in de provincies, door verkenners uit andere partijen aan te stellen. Intussen moet Caroline van der Plas oppassen dat ze elders geen sympathie verspeelt. Zo kan ze Brussel nog weleens hard nodig hebben, wil ze écht iets bereiken.
Gerard Beverdam
zaterdag 25 maart 2023 om 01:30
Eurocommissaris Frans Timmermans wil Caroline van der Plas ontvangen in Brussel.
Eurocommissaris Frans Timmermans wil Caroline van der Plas ontvangen in Brussel. beeld epa / Julien Warnand

Burgemeester Ard van der Tuuk - van de Groningse gemeente Westerkwartier - werd vorig jaar zomer geconfronteerd met afvaldumpingen op snelweg A7. Auto’s botsten op elkaar door de troep. Van der Tuuk was kwaad, maar betwijfelde of de dumpingen wel konden worden teruggevoerd op het boerenprotest. ‘Er zijn mensen die denken: de boeren voeren actie, nu kan ik ook. Dat levert problemen voor de boeren zelf op. Er zijn veel mensen die nu dingen doen onder de vlag van de boeren.’ Hij riep boeren op om duidelijk te maken dat er grenzen zijn. ‘We voelen de brede sympathie, maar pas op dat mensen de acties niet kapen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Minister Wiersma wil strenger toezicht op informele scholen, zoals zondagsscholen. Wat betekent dat?

Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om zijn wet die gaat over strenger toezicht op informele scholen. De Onderwijsinspectie, die de taak moet uitvoeren, heeft bezwaren.

Afbeelding

De wind in huize VVD - álles voor de beeldvorming! - wakkerde storm en drang van Dennis Wiersma aan

In de VVD-partijcultuur gedijde een Dennis Wiersma. Met lessen die hij in het klasje van Klaas Dijkhoff leerde, bereikte hij een ministerspost. Maar dat ambt en z'n entourage is er niet om de persoon te dienen.

Afbeelding

Kerken willen dat 'immoreel' kabinetsbeleid stopt, armsten moeten niet dupe zijn van asielopvang

Religieuze leiders in Nederland roepen het kabinet op te stoppen met een bezuiniging op het budget voor ontwikkelingssamenwerking om asielopvang te kunnen betalen.

Afbeelding

Dochters van Sigrid Kaag vrezen voor hun moeder door bedreigingen: 'Ik ben bang dat ze eindig als Els Borst'

D66-leider en minister van Financiën Sigrid Kaag twijfelt over haar politieke toekomst in Nederland. Minstens twee van haar kinderen vrezen dat hun moeder binnenkort slachtoffer wordt van een politieke moord.

Afbeelding

Coalitie loopt steeds verder vast in oplossing asielvraagstuk, Spreidingswet opnieuw vertraagd

De opvang van asielzoekers stuit op steeds grotere problemen, terwijl de politieke patstelling zich verhardt. De Spreidingswet raakt alsmaar verder uit beeld.

Afbeelding

Hoort de Europese vlag in de Tweede Kamer, of steken we de brand erin?

Wat betekent de Europese Unie voor Nederland? Terwijl PVV-leider Geert Wilders de Europese vlag het liefste wil affakkelen, roept BBB-leider Van der Plas de hulp in van Brussel bij het schrijven van haar stikstofplan.