Wiersma tracht Kamer gerust te stellen: Lentekriebels-lessen zijn heus wel aangepast aan de leeftijd

Nieuws
Zonder uit te willen sluiten dat er weleens iets mis gaat, heeft het kabinet geen probleem met de seksuele voorlichting die deze week op veel basisscholen wordt gegeven. Die moet uitdrukkelijk wel passen bij de leeftijd van het kind, maar minister Wiersma heeft geen signalen dat daartegen op grote schaal wordt gezondigd.
Raoul du Pré / vk
dinsdag 21 maart 2023 om 16:42
Als ouders vinden dat er grenzen worden overschreden in de lessen over lentekriebels, raadt minister Dennis Wiersma van Onderwijs hen aan zich te melden bij school.
Als ouders vinden dat er grenzen worden overschreden in de lessen over lentekriebels, raadt minister Dennis Wiersma van Onderwijs hen aan zich te melden bij school. beeld anp / Robin Utrecht

De minister van Onderwijs benadrukte dinsdag in de Tweede Kamer dat hij open staat voor zorgen en klachten van ouders, als daar reden toe is. ‘Tegelijk is het wel goed om op jonge leeftijd te leren wat verliefdheid is, wat grenzen zijn, wat wel en niet normaal is als het gaat om aanrakingen, wat seksuele diversiteit is, de verschillen tussen mannen en vrouwen...Want als ze er op school niet over vertellen, waar horen kinderen het dan?’

Wiersma werd naar de Kamer geroepen door FvD-leider Thierrry Baudet, die zich uiterst bezorgd toonde over de Week van de Lentekriebels, die deze week op zo’n 2800 basisscholen op het programma staat. Het thema van de week is dit jaar ‘Wat vind ik fijn?’ Het lesmateriaal is aangeleverd door kenniscentrum Rut..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Minister Wiersma wil strenger toezicht op informele scholen, zoals zondagsscholen. Wat betekent dat?

Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om zijn wet die gaat over strenger toezicht op informele scholen. De Onderwijsinspectie, die de taak moet uitvoeren, heeft bezwaren.

Afbeelding

De wind in huize VVD - álles voor de beeldvorming! - wakkerde storm en drang van Dennis Wiersma aan

In de VVD-partijcultuur gedijde een Dennis Wiersma. Met lessen die hij in het klasje van Klaas Dijkhoff leerde, bereikte hij een ministerspost. Maar dat ambt en z'n entourage is er niet om de persoon te dienen.

Afbeelding

Kerken willen dat 'immoreel' kabinetsbeleid stopt, armsten moeten niet dupe zijn van asielopvang

Religieuze leiders in Nederland roepen het kabinet op te stoppen met een bezuiniging op het budget voor ontwikkelingssamenwerking om asielopvang te kunnen betalen.

Afbeelding

Dochters van Sigrid Kaag vrezen voor hun moeder door bedreigingen: 'Ik ben bang dat ze eindig als Els Borst'

D66-leider en minister van Financiën Sigrid Kaag twijfelt over haar politieke toekomst in Nederland. Minstens twee van haar kinderen vrezen dat hun moeder binnenkort slachtoffer wordt van een politieke moord.

Afbeelding

Coalitie loopt steeds verder vast in oplossing asielvraagstuk, Spreidingswet opnieuw vertraagd

De opvang van asielzoekers stuit op steeds grotere problemen, terwijl de politieke patstelling zich verhardt. De Spreidingswet raakt alsmaar verder uit beeld.

Afbeelding

Hoort de Europese vlag in de Tweede Kamer, of steken we de brand erin?

Wat betekent de Europese Unie voor Nederland? Terwijl PVV-leider Geert Wilders de Europese vlag het liefste wil affakkelen, roept BBB-leider Van der Plas de hulp in van Brussel bij het schrijven van haar stikstofplan.