Geridderde Segers vertrekt uit Kamer: ‘Jouw gezicht was onbetaalbaar, daaruit straalde zoveel liefde als vader’

Nieuws
Een week na zijn afscheid als fractievoorzitter van de ChristenUnie heeft Gert-Jan Segers dinsdag na tien jaar ook afscheid genomen als Kamerlid. Uit handen van Kamervoorzitter Vera Bergkamp kreeg Segers een lintje en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Niels van den Bovenkamp
dinsdag 24 januari 2023 om 16:46
Gert-Jan Segers is bij zijn afscheid van de Tweede Kamer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Gert-Jan Segers is bij zijn afscheid van de Tweede Kamer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. beeld anp / Hollandse Hoogte / Dirk hol

Den Haag

In haar afscheidsspeech loofde Bergkamp de manier van politiek bedrijven van Segers. ‘Het voetstuk waarop je wordt geplaatst, is terecht hoog. Burgers betrekken bij de besluitvorming is een rode draad in je werk in de Kamer. Betrouwbaarheid is een constante waarde in je leven.’

De Kamervoorzitter refereerde ook aan enkele interviews die Segers door de jaren heen heeft gegeven. Daaruit rijst volgens Bergkamp het beeld van een man met een ‘diep geloof’. Ook noemde de voorzitter hem ‘integer en begaan met zwakkeren.’  

Nu is het de hoogste tijd om zijn gezin weer op de eerste plaatst te zetten, adviseerde Bergkamp. Ze herinnerde hem aan een uitzending van De Wereld Draait Door, waarin dochter Eline een nummer van U2 ten geho..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet stuurt asielwet ondanks kritiek in ongewijzigde vorm naar Tweede Kamer

Het kabinet neemt de kritiek van de Raad van State, gemeenten en Veiligheidsberaad op de beoogde ‘spreidingswet’ voor asielopvang niet over. De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met het oorspronkelijke wetsvoorstel.

Afbeelding

Einde in zicht voor tijdelijk huurcontract: Kamer wil positie huurders verstevigen

De Tweede Kamer ligt op koers om de regels voor particuliere huur aan te scherpen. Het wetsvoorstel van PvdA en ChristenUnie om tijdelijke huurcontracten te verbieden, lijkt te kunnen rekenen op een overgrote meerderheid.

Afbeelding

Strategische stem kan coalitie nog aan een zeer gewilde 23ste zetel helpen, en de CU aan een derde zetel

Hoewel de regeringscoalitie volgens de laatste prognoses 22 zetels haalt in de Eerste Kamer, is er een grote kans dat de vier partijen nog een extra zetel in de wacht slepen. Een Statenlid van VVD, CDA of D66 moet dan op de ChristenUnie stemmen.

Afbeelding

Spanning loopt op: de identiteitscrisis van het CDA bezorgt ook het kabinet kopzorgen

Het CDA hobbelt van het ene naar het andere crisisoverleg over de desastreus verlopen verkiezingen. De partij vindt dat de politieke realiteit een andere houding op stikstofgebied vereist. Maar daar botst het met D66.

Afbeelding

Wiersma tracht Kamer gerust te stellen: Lentekriebels-lessen zijn heus wel aangepast aan de leeftijd

Zonder uit te willen sluiten dat er weleens iets mis gaat, heeft het kabinet geen probleem met de seksuele voorlichting die deze week op veel basisscholen wordt gegeven, stelde minister Wiersma in de Tweede Kamer.

Afbeelding

CDA in crisissfeer: 'Met het verhaal is niets mis, maar het is té laat en té zwak gecommuniceerd'

Na opnieuw een verkiezingsnederlaag hangt al dagen een crisissfeer in het CDA. Dinsdag praat de CDA-top met afdelingsvoorzitters over de desastreus verlopen verkiezingen. Hoe moet het verder en met welke leider?