Geridderde Segers vertrekt uit Kamer: ‘Jouw gezicht was onbetaalbaar, daaruit straalde zoveel liefde als vader’

Nieuws
Een week na zijn afscheid als fractievoorzitter van de ChristenUnie heeft Gert-Jan Segers dinsdag na tien jaar ook afscheid genomen als Kamerlid. Uit handen van Kamervoorzitter Vera Bergkamp kreeg Segers een lintje en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Niels van den Bovenkamp
dinsdag 24 januari 2023 om 16:46
Gert-Jan Segers is bij zijn afscheid van de Tweede Kamer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Gert-Jan Segers is bij zijn afscheid van de Tweede Kamer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. beeld anp / Hollandse Hoogte / Dirk hol

Den Haag

In haar afscheidsspeech loofde Bergkamp de manier van politiek bedrijven van Segers. ‘Het voetstuk waarop je wordt geplaatst, is terecht hoog. Burgers betrekken bij de besluitvorming is een rode draad in je werk in de Kamer. Betrouwbaarheid is een constante waarde in je leven.’

De Kamervoorzitter refereerde ook aan enkele interviews die Segers door de jaren heen heeft gegeven. Daaruit rijst volgens Bergkamp het beeld van een man met een ‘diep geloof’. Ook noemde de voorzitter hem ‘integer en begaan met zwakkeren.’  

Nu is het de hoogste tijd om zijn gezin weer op de eerste plaatst te zetten, adviseerde Bergkamp. Ze herinnerde hem aan een uitzending van De Wereld Draait Door, waarin dochter Eline een nummer van U2 ten geho..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In Alkmaar is het 'win-win' in de asielopvang. Wethouder Joël Voordewind legt uit hoe dat werkt

Met een groot oud kantoor helpt de gemeente Alkmaar de landelijke migratiecrisis vlot te trekken. Er is slim onderhandeld met het Rijk. Wethouder Joël Voordewind legt uit hoe het zit.

Afbeelding

Adema overleeft motie van wantrouwen; veel irritatie in mestdebat tussen coalitiepartijen D66 en ChristenUnie

Minister Piet Adema (Landbouw) heeft een motie van wantrouwen vanuit de Tweede Kamer overleefd. In een afrondend Kamerdebat over Adema's mestbeleid kwamen D66 en ChristenUnie hard in aanvaring.

Afbeelding

Coalitie gefrustreerd over opstelling linkse partijen in salderingsdebat

In het debat over de salderingsregeling voor zonnepanelen staan de verhoudingen tussen de regeringspartijen en GroenLinks/PvdA op scherp. Met name het feit dat de linkse partijen hun steun koppelen aan ander kabinetsbeleid wekt wrevel.

Afbeelding

Adema diep door het stof. Maar hij weet niet zeker of boeren méér mest mogen blijven uitrijden

Mogen Nederlandse boeren de komende jaren nog méér mest blijven uitrijden? Ondanks alle tumult weet minister Adema dat nog steeds niet zeker. Woensdag ging hij diep door het stof in de Tweede Kamer.

Afbeelding

Wat volgt er na de komma van de excuses voor het slavernijverleden?

Een komma, geen punt, zei premier Mark Rutte over de excuses voor het slavernijverleden die hij 19 december aanbood. Maar wat volgt er precies na die komma, vroeg de Tweede Kamer zich woensdag af.

Afbeelding

Kabinet gokte en verloor in mestconflict met Brussel, maar gaat zelf over de handhaving

Het kabinet ging er voetstoots van uit dat het glasheldere afspraken met de Europese Commissie over het Nederlandse mestbeleid straffeloos kon negeren. Geen gekke gedachte, want lidstaten moeten die EU-wetten zélf handhaven.