Geridderde Segers vertrekt uit Kamer: ‘Jouw gezicht was onbetaalbaar, daaruit straalde zoveel liefde als vader’

Nieuws
Een week na zijn afscheid als fractievoorzitter van de ChristenUnie heeft Gert-Jan Segers dinsdag na tien jaar ook afscheid genomen als Kamerlid. Uit handen van Kamervoorzitter Vera Bergkamp kreeg Segers een lintje en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Niels van den Bovenkamp
dinsdag 24 januari 2023 om 16:46
Gert-Jan Segers is bij zijn afscheid van de Tweede Kamer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Gert-Jan Segers is bij zijn afscheid van de Tweede Kamer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. beeld anp / Hollandse Hoogte / Dirk hol

Den Haag

In haar afscheidsspeech loofde Bergkamp de manier van politiek bedrijven van Segers. ‘Het voetstuk waarop je wordt geplaatst, is terecht hoog. Burgers betrekken bij de besluitvorming is een rode draad in je werk in de Kamer. Betrouwbaarheid is een constante waarde in je leven.’

De Kamervoorzitter refereerde ook aan enkele interviews die Segers door de jaren heen heeft gegeven. Daaruit rijst volgens Bergkamp het beeld van een man met een ‘diep geloof’. Ook noemde de voorzitter hem ‘integer en begaan met zwakkeren.’  

Nu is het de hoogste tijd om zijn gezin weer op de eerste plaatst te zetten, adviseerde Bergkamp. Ze herinnerde hem aan een uitzending van De Wereld Draait Door, waarin dochter Eline een nummer van U2 ten geho..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Homogenezing', acceptatieplicht of 'voltooid leven': hierom worden deze omstreden wetsvoorstellen doorgezet

'Homogenezing' verbieden, een acceptatieplicht voor christelijke scholen, of 'voltooid leven'. De Raad van State is kritisch, maar libertijnse partijen gaan ermee door. Wetgeving is een voertuig van ideologie geworden.

Afbeelding

CDA-fractie wil af van Randstaddenken: overheid moet actief opkomen voor de regio

De kloof tussen stad en platteland is een te simpel beeld. De ongelijkheid in Nederland zit ingewikkelder in elkaar. Die ongelijkheid is ook het gevolg van overheidsbeleid dat zich liet leiden door rendementsdenken.

Afbeelding

Israël-liefde domineert bij de ChristenUnie. Maar er zijn steeds meer vraagtekens

In de ChristenUnie wordt opnieuw het debat aangezwengeld over het Israël-standpunt. Bijbelse beloften en hedendaagse politiek lopen in die gevoelige discussie door elkaar heen. ‘Over Israël praten is ingewikkeld.’

Afbeelding

Zeeland op weg naar de verkiezingen. 'Overal waar jodiumpillen worden uitgedeeld, moeten mensen mee kunnen praten'

Twaalf unieke provincies, met elk hun eigen sores en regionale karakter. Op weg naar de Provinciale Statenverkiezingen zoekt het Nederlands Dagblad uit welke kwesties er spelen. Vandaag: Zeeland.

Afbeelding

Voormalig SGP'er Hans van de Breevaart begint als onderzoeker bij FVD

Oud-SGP’er Hans van de Breevaart start met ingang van deze maand bij het Renaissance Instituut, het Wetenschappelijk Instituut van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD).

Afbeelding

Regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid lijden en niet meer kunnen werken

Er komt een regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid-klachten lijden en niet meer kunnen werken. Hoe de regeling eruit komt te zien, wordt binnenkort duidelijk.