Segers op partijcongres: ‘We kunnen en moeten het over migratie hebben’

Nieuws
ChristenUnie-partijleider Gert-Jan Segers gaat een coalitiegesprek over migratie ‘nooit bij voorbaat uit de weg’. Maar, als dat gesprek ontaardt in frustrerende maatregelen voor asielzoekers, wordt het wat Segers betreft een heel kort gesprek. Dat zei de partijleider zaterdag op het partijcongres van de ChristenUnie.
Niels van den Bovenkamp
zaterdag 26 november 2022 om 12:16
Partijleider Gert-Jan Segers tijdens het 47e partijcongres van de ChristenUnie in de Prodentfabriek in Amersfoort.
Partijleider Gert-Jan Segers tijdens het 47e partijcongres van de ChristenUnie in de Prodentfabriek in Amersfoort. beeld anp / Robin Utrecht

Segers zegt niet te willen onderhandelen over ‘pestmaatregelen voor asielzoekers’. Tegelijk kan en moet zijn partij het gesprek over migratie aangaan, meent de partijleider. ‘In het huidige tempo komt er per jaar een stad als Deventer bij, zoals iemand zei op het extra partijcongres. Dat is ook een keer eindig.’

Migratie wordt volgens Segers echter te snel gelinkt aan vluchtelingen. ‘Als Deventer een stad met nieuwkomers is, dan is maar één van de wijken bewoond met vluchtelingen. Mensen voor wie wij een veilig huis willen zijn.’ In plaats van naar asielzoekers moet volgens Segers vaker naar arbeidsmigranten gekeken worden. ‘Mensen die hier hard werken en zo ook een bijdrage leveren aan ons land. Maar arbeidsmigratie is ook een ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Homogenezing', acceptatieplicht of 'voltooid leven': hierom worden deze omstreden wetsvoorstellen doorgezet

'Homogenezing' verbieden, een acceptatieplicht voor christelijke scholen, of 'voltooid leven'. De Raad van State is kritisch, maar libertijnse partijen gaan ermee door. Wetgeving is een voertuig van ideologie geworden.

Afbeelding

CDA-fractie wil af van Randstaddenken: overheid moet actief opkomen voor de regio

De kloof tussen stad en platteland is een te simpel beeld. De ongelijkheid in Nederland zit ingewikkelder in elkaar. Die ongelijkheid is ook het gevolg van overheidsbeleid dat zich liet leiden door rendementsdenken.

Afbeelding

Israël-liefde domineert bij de ChristenUnie. Maar er zijn steeds meer vraagtekens

In de ChristenUnie wordt opnieuw het debat aangezwengeld over het Israël-standpunt. Bijbelse beloften en hedendaagse politiek lopen in die gevoelige discussie door elkaar heen. ‘Over Israël praten is ingewikkeld.’

Afbeelding

Zeeland op weg naar de verkiezingen. 'Overal waar jodiumpillen worden uitgedeeld, moeten mensen mee kunnen praten'

Twaalf unieke provincies, met elk hun eigen sores en regionale karakter. Op weg naar de Provinciale Statenverkiezingen zoekt het Nederlands Dagblad uit welke kwesties er spelen. Vandaag: Zeeland.

Afbeelding

Voormalig SGP'er Hans van de Breevaart begint als onderzoeker bij FVD

Oud-SGP’er Hans van de Breevaart start met ingang van deze maand bij het Renaissance Instituut, het Wetenschappelijk Instituut van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD).

Afbeelding

Regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid lijden en niet meer kunnen werken

Er komt een regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid-klachten lijden en niet meer kunnen werken. Hoe de regeling eruit komt te zien, wordt binnenkort duidelijk.