Een ‘kneusjesreligie’: Hoe kijken christenen die (eerder) sympathie uitspraken voor Baudet naar die woorden?

Achtergrond
Het christelijk geloof als ‘kneusjesreligie’ en een ‘ideologie van zwakkelingen’ dat bovendien een gebrek aan ‘mannelijkheid’ zou hebben. Het zijn de woorden van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in een interview - vol complottheorieën - dat hij gaf aan een Amerikaanse website. Hoe kijken christenen die (eerder) sympathie uitspraken voor Baudet naar die woorden?
Niels van den Bovenkamp
woensdag 19 oktober 2022 om 18:02 aangepast 18:35
Het christelijk geloof als ‘kneusjesreligie’ en een ‘ideologie van zwakkelingen’ dat bovendien een gebrek aan ‘mannelijkheid’ zou hebben. Het zijn de woorden van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in een interview.
Het christelijk geloof als ‘kneusjesreligie’ en een ‘ideologie van zwakkelingen’ dat bovendien een gebrek aan ‘mannelijkheid’ zou hebben. Het zijn de woorden van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in een interview. beeld anp / Bart Maat

Volgens ondernemer en opiniemaker Rutger van den Noort bewijzen de uitspraken van Thierry Baudet over het christelijk geloof dat de Forum-leider ‘een beetje de weg kwijt is’. Tegelijk zit er een compliment voor het christelijk geloof verpakt in de boodschap, meent Van den Noort. ‘Genade is in de realiteit van de wereld iets ‘loserigs’, maar voor christenen is het juist de kern van hun geloof. In die zin adresseert Baudet iets wat klopt, maar omdat het niet in zijn eigen wereldbeeld past, geeft hij het label ‘loser’ mee.’

Als het gaat om het gebrek aan ‘mannelijkheid’ in het christelijk geloof kan Van den Noort goed begrijpen wat Baudet zegt. ‘In de Bijbel wordt veel gesproken over het lam, maar ook over de leeuw. Ik vind dat de ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Afrika hoeft abortus niet te verruimen, zegt minister, maar: 'Mensenrechten zijn niet exclusief westers'

Afrikaanse landen hoeven niet eerst de Europese normen en waarden over te nemen, voordat ze een handelsverdrag krijgen met de Europese Unie. Dat heeft minister Schreinemacher geantwoord op Kamervragen.

Afbeelding

BBB kan met haar charmeoffensief beter niet stoppen bij de Nederlandse grens

BBB is bezig met een charmeoffensief in de provincies. Intussen moet Caroline van der Plas oppassen dat ze elders geen sympathie verspeelt. Zo kan ze Brussel nog weleens hard nodig hebben, wil ze écht iets bereiken.

Afbeelding

Kabinet stuurt asielwet ondanks kritiek in ongewijzigde vorm naar Tweede Kamer

Het kabinet neemt de kritiek van de Raad van State, gemeenten en Veiligheidsberaad op de beoogde ‘spreidingswet’ voor asielopvang niet over. De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met het oorspronkelijke wetsvoorstel.

Afbeelding

Einde in zicht voor tijdelijk huurcontract: Kamer wil positie huurders verstevigen

De Tweede Kamer ligt op koers om de regels voor particuliere huur aan te scherpen. Het wetsvoorstel van PvdA en ChristenUnie om tijdelijke huurcontracten te verbieden, lijkt te kunnen rekenen op een overgrote meerderheid.

Afbeelding

Strategische stem kan coalitie nog aan een zeer gewilde 23ste zetel helpen, en de CU aan een derde zetel

Hoewel de regeringscoalitie volgens de laatste prognoses 22 zetels haalt in de Eerste Kamer, is er een grote kans dat de vier partijen nog een extra zetel in de wacht slepen. Een Statenlid van VVD, CDA of D66 moet dan op de ChristenUnie stemmen.

Afbeelding

Spanning loopt op: de identiteitscrisis van het CDA bezorgt ook het kabinet kopzorgen

Het CDA hobbelt van het ene naar het andere crisisoverleg over de desastreus verlopen verkiezingen. De partij vindt dat de politieke realiteit een andere houding op stikstofgebied vereist. Maar daar botst het met D66.