Toename aantal gokkende jongeren baart Kamer zorgen, maar verbod op reclame loopt vertraging op

Achtergrond
De Tweede Kamer vreest ‘een reclamefeestje’ voor goksites rond het komende WK voetbal. Minister Franc Weerwind belooft een ‘moreel beroep’ te doen op de aanbieders.
Remco Meijer / vk
donderdag 6 oktober 2022 om 21:53 aangepast 7 oktober 2022 06:41
Minister Franc Weerwind wil wel proberen het verbod op ‘ongerichte’ gokreclame te versnellen, maar kan niet beloven dat het lukt.
Minister Franc Weerwind wil wel proberen het verbod op ‘ongerichte’ gokreclame te versnellen, maar kan niet beloven dat het lukt. beeld Anp/hollandse Hoogte/ Robin Utrecht

Den Haag

Een jaar na de inwerkingtreding van de Wet kansspelen op afstand, die legaal online gokken mogelijk maakt, worstelt de Tweede Kamer met allerlei neveneffecten. Vooral het toegenomen aantal jongeren dat gokt, baart Kamerleden zorgen. Een op de vijf jongvolwassenen (18 tot 23 jaar) heeft nu een spelersaccount, blijkt uit recent onderzoek. Het gemiddeld geleden verlies is 153 euro per maand.

Tijdens een Kamerdebat donderdag drongen SP, ChristenUnie, D66 en GroenLinks er bij minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming, D66) op aan de eerder dit jaar aangekondigde bijsturingen te versnellen. Alleen de VVD stond op de rem. VVD-Kamerlid Rudmer Heerema waarschuwde dat daarmee het beoogde doel van de nieuwe wet, gokkers begeleiden van illeg..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Partijen willen meer geld voor weg en spoor Noord-Nederland

Er moet meer geld naar de infrastructuur in Noord-Nederland vinden meerdere partijen in de Tweede Kamer. Het kabinet maakte onlangs bekend ongeveer 7,5 miljard euro in wegen, rails en fietspaden te investeren, maar slechts een klein deel hiervan gaat naar het noorden van het la..

Afbeelding

Vaste contracten voor NPO-personeel en een nieuwe Mediawet. ‘Er gaat heel veel rollen’

Tweede Kamerleden willen dat de positie van NPO-medewerkers wordt versterkt om de kans op misstanden zoals bij De Wereld Draait Door (DWDD) te verkleinen. En de Mediawet wordt aangepast, verwacht Uslu.

Afbeelding

Partijcongres ChristenUnie: migratiekwesties en ongemak om pleidooi tegen homoseksuele kandidaat

Na maanden van spanningen over asiel en migratie leek de CU in relatieve rust te kunnen toewerken naar het partijcongres. Het interview dat Segers aan het AD gaf, bracht toch nog kortstondig verandering in de rust.

Afbeelding

Segers op partijcongres: ‘We kunnen en moeten het over migratie hebben’

CU-partijleider Segers gaat een coalitiegesprek over migratie ‘nooit bij voorbaat uit de weg’. Maar, als dat gesprek ontaardt in frustrerende maatregelen voor asielzoekers, wordt het een heel kort gesprek.

Afbeelding

Nieuwe stikstofplannen maken boeren onzeker, natuur en bouw voorzichtig positief

De nieuwe stikstofplannen van het kabinet leveren volgens de boeren vooral nieuwe beperkingen op. In de bouwsector klinkt ondertussen voorzichtig optimisme: ‘Het einde van de stikstofimpasse is in zicht.’

Afbeelding

Adema: straks alleen maar duurzame producten in supermarkt

Nederlandse boeren moeten vanaf 2040 alleen nog maar duurzaam boeren, zegt landbouwminister Piet Adema. Ook moeten in de supermarkten dan alleen nog maar groen geproduceerde producten liggen.