Arib verlaat Kamer, Bergkamp doet aangifte

Nieuws
De Tweede Kamer is nog niet verlost van de interne spanning rond het vertrek van voormalig voorzitter Khadija Arib. De huidige voorzitter Vera Bergkamp doet maandag namens het presidium aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie.
redactie vk
maandag 3 oktober 2022 om 04:23

Den Haag

Zowel Bergkamp als Arib werd woensdag in grote verlegenheid gebracht door het uitlekken van het voornemen van het presidium om een onderzoek te beginnen naar grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer door Arib in haar jaren als voorzitter (2016-2021).

Klachten daarover kwamen aan het begin van de zomer binnen, waarna Bergkamp de zaak voor juridisch advies voorlegde aan de landsadvocaat. Die liet weten dat nader onderzoek geboden was. Het presidium nam woensdag in een besloten bijeenkomst unaniem het besluit om met dat onderzoek te beginnen en probeerde vervolgens voor donderdagochtend een gesprek te plannen met Arib. Nog voordat dat contact tot stand kwam, lekte de zaak uit via NRC, waarna de zaak in een niet meer te sto..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meerderheid Eerste Kamer voor abortuspil bij de huisarts lijkt in zicht, ondanks kritiek

Het initiatiefvoorstel van GroenLinks, PvdA, VVD en D66 om de abortuspil door de huisarts te laten verstrekken, roept dinsdag nog veel vragen op in de Eerste Kamer. Toch tekent zich een ruime meerderheid af.

Afbeelding

Kabinet mikt op twee nieuwe kerncentrales in Borssele, dat er al vele jaren aan gewend is

De twee kerncentrales die het kabinet wil bouwen, moeten komen in het Zeeuwse Borssele. Met de nieuwe centrales hoopt het kabinet vanaf 2035 te voorzien in 11 tot 15 procent van de nationale behoefte aan elektriciteit.

Afbeelding

SGP wil aankoop kinderwagen sponsoren met duizend euro: ‘Jong gezin verdient extra steun’

Volgens SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer loopt een babyuitzet ‘flink in de papieren’. Het kabinet zou kersverse ouders daarom een ‘kinderwagenbonus’ moeten geven van duizend euro.

Afbeelding

Partijen willen meer geld voor weg en spoor Noord-Nederland

Er moet meer geld naar de infrastructuur in Noord-Nederland vinden meerdere partijen in de Tweede Kamer. Het kabinet maakte onlangs bekend ongeveer 7,5 miljard euro in wegen, rails en fietspaden te investeren, maar slechts een klein deel hiervan gaat naar het noorden van het la..

Afbeelding

Vaste contracten voor NPO-personeel en een nieuwe Mediawet. ‘Er gaat heel veel rollen’

Tweede Kamerleden willen dat de positie van NPO-medewerkers wordt versterkt om de kans op misstanden zoals bij De Wereld Draait Door (DWDD) te verkleinen. En de Mediawet wordt aangepast, verwacht Uslu.

Afbeelding

Partijcongres ChristenUnie: migratiekwesties en ongemak om pleidooi tegen homoseksuele kandidaat

Na maanden van spanningen over asiel en migratie leek de CU in relatieve rust te kunnen toewerken naar het partijcongres. Het interview dat Segers aan het AD gaf, bracht toch nog kortstondig verandering in de rust.