Alle ogen gericht op Arib en Bergkamp na klacht over grensoverschrijdend gedrag

Nieuws
PvdA-Kamerlid Khadija Arib eist opheldering van Kamervoorzitter Bergkamp over een extern onderzoek dat naar haar zal plaatsvinden na vermeend grensoverschrijdend gedrag. Arib zegt daarvan niet op de hoogte te zijn gebracht en noemt de actie een ‘dolksteek in haar rug’.
Natalie Righton / vk
donderdag 29 september 2022 om 08:30
Vera Bergkamp (D66) en Khadija Arib (PvdA).
Vera Bergkamp (D66) en Khadija Arib (PvdA). beeld anp / Remko de Waal

Het besluit om tot onderzoek over te gaan, is genomen door huidig Kamervoorzitter Vera Bergkamp van D66 nadat zij een vertrouwelijk advies hierover had ingewonnen bij de landsadvocaat, meldt NRC op basis van ingewijden. Het dagelijks bestuur onder leiding van Bergkamp zou deze zomer twee anonieme brieven hebben ontvangen waarin Arib wordt beschuldigd van ‘machtsmisbruik’. Ook wordt gesproken van ‘een schrikbewind’ en ‘een onveilige werkomgeving’ toen zij tussen 2016 en 2021 Kamervoorzitter was.

Arib is nog niet door de huidig Kamervoorzitter op de hoogte gesteld van de precieze klachten die over haar zijn gedaan, maar moest dit nieuws via NRC vernemen. Ze noemt de gang van..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Homogenezing', acceptatieplicht of 'voltooid leven': hierom worden deze omstreden wetsvoorstellen doorgezet

'Homogenezing' verbieden, een acceptatieplicht voor christelijke scholen, of 'voltooid leven'. De Raad van State is kritisch, maar libertijnse partijen gaan ermee door. Wetgeving is een voertuig van ideologie geworden.

Afbeelding

CDA-fractie wil af van Randstaddenken: overheid moet actief opkomen voor de regio

De kloof tussen stad en platteland is een te simpel beeld. De ongelijkheid in Nederland zit ingewikkelder in elkaar. Die ongelijkheid is ook het gevolg van overheidsbeleid dat zich liet leiden door rendementsdenken.

Afbeelding

Israël-liefde domineert bij de ChristenUnie. Maar er zijn steeds meer vraagtekens

In de ChristenUnie wordt opnieuw het debat aangezwengeld over het Israël-standpunt. Bijbelse beloften en hedendaagse politiek lopen in die gevoelige discussie door elkaar heen. ‘Over Israël praten is ingewikkeld.’

Afbeelding

Zeeland op weg naar de verkiezingen. 'Overal waar jodiumpillen worden uitgedeeld, moeten mensen mee kunnen praten'

Twaalf unieke provincies, met elk hun eigen sores en regionale karakter. Op weg naar de Provinciale Statenverkiezingen zoekt het Nederlands Dagblad uit welke kwesties er spelen. Vandaag: Zeeland.

Afbeelding

Voormalig SGP'er Hans van de Breevaart begint als onderzoeker bij FVD

Oud-SGP’er Hans van de Breevaart start met ingang van deze maand bij het Renaissance Instituut, het Wetenschappelijk Instituut van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD).

Afbeelding

Regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid lijden en niet meer kunnen werken

Er komt een regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid-klachten lijden en niet meer kunnen werken. Hoe de regeling eruit komt te zien, wordt binnenkort duidelijk.