Alle ogen gericht op Arib en Bergkamp na klacht over grensoverschrijdend gedrag

Nieuws
PvdA-Kamerlid Khadija Arib eist opheldering van Kamervoorzitter Bergkamp over een extern onderzoek dat naar haar zal plaatsvinden na vermeend grensoverschrijdend gedrag. Arib zegt daarvan niet op de hoogte te zijn gebracht en noemt de actie een ‘dolksteek in haar rug’.
Natalie Righton / vk
donderdag 29 september 2022 om 08:30
Vera Bergkamp (D66) en Khadija Arib (PvdA).
Vera Bergkamp (D66) en Khadija Arib (PvdA). beeld anp / Remko de Waal

Het besluit om tot onderzoek over te gaan, is genomen door huidig Kamervoorzitter Vera Bergkamp van D66 nadat zij een vertrouwelijk advies hierover had ingewonnen bij de landsadvocaat, meldt NRC op basis van ingewijden. Het dagelijks bestuur onder leiding van Bergkamp zou deze zomer twee anonieme brieven hebben ontvangen waarin Arib wordt beschuldigd van ‘machtsmisbruik’. Ook wordt gesproken van ‘een schrikbewind’ en ‘een onveilige werkomgeving’ toen zij tussen 2016 en 2021 Kamervoorzitter was.

Arib is nog niet door de huidig Kamervoorzitter op de hoogte gesteld van de precieze klachten die over haar zijn gedaan, maar moest dit nieuws via NRC vernemen. Ze noemt de gang van..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meerderheid Eerste Kamer voor abortuspil bij de huisarts lijkt in zicht, ondanks kritiek

Het initiatiefvoorstel van GroenLinks, PvdA, VVD en D66 om de abortuspil door de huisarts te laten verstrekken, roept dinsdag nog veel vragen op in de Eerste Kamer. Toch tekent zich een ruime meerderheid af.

Afbeelding

Kabinet mikt op twee nieuwe kerncentrales in Borssele, dat er al vele jaren aan gewend is

De twee kerncentrales die het kabinet wil bouwen, moeten komen in het Zeeuwse Borssele. Met de nieuwe centrales hoopt het kabinet vanaf 2035 te voorzien in 11 tot 15 procent van de nationale behoefte aan elektriciteit.

Afbeelding

SGP wil aankoop kinderwagen sponsoren met duizend euro: ‘Jong gezin verdient extra steun’

Volgens SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer loopt een babyuitzet ‘flink in de papieren’. Het kabinet zou kersverse ouders daarom een ‘kinderwagenbonus’ moeten geven van duizend euro.

Afbeelding

Partijen willen meer geld voor weg en spoor Noord-Nederland

Er moet meer geld naar de infrastructuur in Noord-Nederland vinden meerdere partijen in de Tweede Kamer. Het kabinet maakte onlangs bekend ongeveer 7,5 miljard euro in wegen, rails en fietspaden te investeren, maar slechts een klein deel hiervan gaat naar het noorden van het la..

Afbeelding

Vaste contracten voor NPO-personeel en een nieuwe Mediawet. ‘Er gaat heel veel rollen’

Tweede Kamerleden willen dat de positie van NPO-medewerkers wordt versterkt om de kans op misstanden zoals bij De Wereld Draait Door (DWDD) te verkleinen. En de Mediawet wordt aangepast, verwacht Uslu.

Afbeelding

Partijcongres ChristenUnie: migratiekwesties en ongemak om pleidooi tegen homoseksuele kandidaat

Na maanden van spanningen over asiel en migratie leek de CU in relatieve rust te kunnen toewerken naar het partijcongres. Het interview dat Segers aan het AD gaf, bracht toch nog kortstondig verandering in de rust.