Coalitie bespreekt ‘omvangrijk steunpakket’

Nieuws
Leiders van de coalitiepartijen hebben woensdag opnieuw gesproken over de maatregelen die het kabinet gaat nemen om de pijn van de torenhoge prijzen te verzachten voor huishoudens.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 04:22
Pieter Heerma
Pieter Heerma beeld anp / Bart Maat

Den Haag

Het gaat om een ‘omvangrijk pakket’, zeggen de coalitieleiders. De grote politieke vraag is hoe de lage en middeninkomens geholpen moeten worden en vooral waar het geld ervoor vandaan moet komen.

‘We gaan echt nog wel een aantal grote politieke knopen krijgen, die we moeten doorhakken’, zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. Ook over ‘in welke mate we wie gaan helpen’ zal nog discussie zijn, aldus de voorman van de kleinste coalitiepartij. ‘The devil is in the details.’

‘enorme uitdaging’

CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma noemt het ‘evident’ dat er flinke bedragen opzij worden gezet om huishoudens te helpen. Veel mensen dreigen in de problemen te komen door de gestegen prijzen. Het kabinet heeft dit ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wat mogen kinderen leren op zondags- en Koranscholen? Graag een afgebakende definitie

Als kinderen op een zondags- of Koranschool zitten, mogen ze dan zomaar álles te horen krijgen? De politiek wil duidelijke misstanden kunnen aanpakken, maar belandt ook al snel in een discussie over de onderwijsvrijheid.

Afbeelding

Rutte wil leraar worden na zijn aftreden, zegt hij. Wat deden de vorige premiers?

Premier Rutte zegt dat hij na zijn aftreden fulltime voor de klas wil staan. Wat deden zijn voorgangers nadat ze de politieke top hadden bereikt? Tot nu toe koos geen enkele ex-premier voor een baan in de klas.

Afbeelding

Staatssecretaris Van Ooijen gaat voor nul daklozen: ‘Geef ze met voorrang een woning’

Door financiële problemen belandt een groeiende groep mensen op straat, ziet ook staatssecretaris Maarten van Ooijen. Neem hun schulden over en geef daklozen een woning, zegt hij. ‘Dat is maatschappelijk heel lucratief.’

Afbeelding

Meerderheid Eerste Kamer voor abortuspil bij de huisarts lijkt in zicht, ondanks kritiek

Het initiatiefvoorstel van GroenLinks, PvdA, VVD en D66 om de abortuspil door de huisarts te laten verstrekken, roept dinsdag nog veel vragen op in de Eerste Kamer. Toch tekent zich een ruime meerderheid af.

Afbeelding

Kabinet mikt op twee nieuwe kerncentrales in Borssele, dat er al vele jaren aan gewend is

De twee kerncentrales die het kabinet wil bouwen, moeten komen in het Zeeuwse Borssele. Met de nieuwe centrales hoopt het kabinet vanaf 2035 te voorzien in 11 tot 15 procent van de nationale behoefte aan elektriciteit.

Afbeelding

SGP wil aankoop kinderwagen sponsoren met duizend euro: ‘Jong gezin verdient extra steun’

Volgens SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer loopt een babyuitzet ‘flink in de papieren’. Het kabinet zou kersverse ouders daarom een ‘kinderwagenbonus’ moeten geven van duizend euro.