Supermarkten laten het afweten in stikstofberaad, bemiddelaar Remkes deelt flinke sneer uit

Nieuws
Stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft hard uitgehaald naar de supermarkten, die volgens hem hun verantwoordelijkheid ontlopen in de stikstofcrisis. Ondertussen staat minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) onder steeds grotere druk om de ammoniakuitstoot te verlagen met technische innovatie en niet door krimp van de veestapel.
Yvonne Hofs / vk
woensdag 17 augustus 2022 om 21:44
Johan Remkes
Johan Remkes beeld anp / Rob Engelaar

Den Haag

De koepelorganisatie van de supermarktbranche, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), weigert met het kabinet in gesprek te gaan over het stikstofprobleem. De organisatie had Remkes’ invitatie in eerste instantie geaccepteerd, maar veranderde maandagmiddag ineens van gedachten. Het CBL vindt bij nader inzien dat het kabinet eerst tot een akkoord met de boerenorganisaties moet komen. Pas daarna zijn de supermarkten aan zet, meent het CBL.

De onverwachte afzegging is Remkes in het verkeerde keelgat geschoten. ‘Ik begrijp niet dat de levensmiddelensector, als belangrijke speler, het heeft laten afweten. Ik ben zelf groot geworden met het motto: je moet je verantwoordelijkheid nemen. En die verantwoordelijkheid wordt dus niet..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meerderheid Eerste Kamer voor abortuspil bij de huisarts lijkt in zicht, ondanks kritiek

Het initiatiefvoorstel van GroenLinks, PvdA, VVD en D66 om de abortuspil door de huisarts te laten verstrekken, roept dinsdag nog veel vragen op in de Eerste Kamer. Toch tekent zich een ruime meerderheid af.

Afbeelding

Kabinet mikt op twee nieuwe kerncentrales in Borssele, dat er al vele jaren aan gewend is

De twee kerncentrales die het kabinet wil bouwen, moeten komen in het Zeeuwse Borssele. Met de nieuwe centrales hoopt het kabinet vanaf 2035 te voorzien in 11 tot 15 procent van de nationale behoefte aan elektriciteit.

Afbeelding

SGP wil aankoop kinderwagen sponsoren met duizend euro: ‘Jong gezin verdient extra steun’

Volgens SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer loopt een babyuitzet ‘flink in de papieren’. Het kabinet zou kersverse ouders daarom een ‘kinderwagenbonus’ moeten geven van duizend euro.

Afbeelding

Partijen willen meer geld voor weg en spoor Noord-Nederland

Er moet meer geld naar de infrastructuur in Noord-Nederland vinden meerdere partijen in de Tweede Kamer. Het kabinet maakte onlangs bekend ongeveer 7,5 miljard euro in wegen, rails en fietspaden te investeren, maar slechts een klein deel hiervan gaat naar het noorden van het la..

Afbeelding

Vaste contracten voor NPO-personeel en een nieuwe Mediawet. ‘Er gaat heel veel rollen’

Tweede Kamerleden willen dat de positie van NPO-medewerkers wordt versterkt om de kans op misstanden zoals bij De Wereld Draait Door (DWDD) te verkleinen. En de Mediawet wordt aangepast, verwacht Uslu.

Afbeelding

Partijcongres ChristenUnie: migratiekwesties en ongemak om pleidooi tegen homoseksuele kandidaat

Na maanden van spanningen over asiel en migratie leek de CU in relatieve rust te kunnen toewerken naar het partijcongres. Het interview dat Segers aan het AD gaf, bracht toch nog kortstondig verandering in de rust.