‘Rutte onzichtbaar rond stikstof’

Nieuws
anp
maandag 27 juni 2022 om 04:21

Den Haag

Premier Mark Rutte is ‘onzichtbaar’ in de stikstofcrisis, vindt Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand. Op een congres van haar partij zegt ze dat hij ‘de taak heeft om zijn rol te spelen in deze discussie’. Afgelopen donderdag debatteerde de Tweede Kamer over de eerste plannen om de stikstofcrisis aan te pakken. Daarbij was Rutte niet aanwezig. Ouwehand vindt dat hij ‘het niet kan maken het over te laten aan stikstofminister Van der Wal alleen’. Over Van der Wal is de PVDD-leider wel te spreken. ‘Zij is de eerste minister die natuurherstel durft te verdedigen. Wat een verschil met onze minister-president.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PvdA'er Nijboer verlaat dagelijks bestuur Kamer om zaak-Arib

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Bergkamp: besluit onderzoek Arib ‘zorgvuldig en rechtmatig’

Het besluit om een onderzoek naar PvdA-Kamerlid en voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in te stellen, is zorgvuldig en rechtmatig tot stand gekomen.

Afbeelding

ChristenUnie-partijbons Piet Adema moet op zoek naar vrede met de boeren. Gaat dat lukken?

De nieuwe landbouwminister Piet Adema is een ChristenUnie-partijbons en vooral een ervaren bestuurder. Maar maakt hem dat ook de gedroomde bewindsman om vertrouwen te herwinnen bij de boeren?

Afbeelding

Nieuwe landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie): ‘De focus is te eenzijdig op de boeren gericht’

De maandag nieuw aangetreden minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, wil de agrarische sector een toekomst bieden van ‘rust, duidelijkheid en zekerheid’. ‘Volg mij en beoordeel mij op mijn daden.’

Afbeelding

Piet Adema (CU) nieuwe minister van Landbouw na lange zoektocht

Oud-ChristenUnie-partijvoorzitter Piet Adema wordt de nieuwe minister van Landbouw. Hij is de opvolger van Henk Staghouwer, die een maand geleden opstapte.

Afbeelding

VVD’ers zoeken partijvoorzitter die geen applausmachine van Rutte is

De leden van de VVD kiezen deze week hun nieuwe voorzitter. Het sentiment in de grootste regeringspartij is aan het keren. Wie zijn er favoriet om partijvoorzitter te worden?