Stikstofdebat legt irritatie tussen coalitiepartijen bloot

Analyse
Ondanks massale boerenprotesten blijft een Kamermeerderheid achter de stikstofplannen van het kabinet staan. Wel is er irritatie in de coalitie ontstaan over de uitvoering. ‘Dit is onnodig polariserende prietpraat.’
Avinash Bhikhie en Natalie Righton / vk
donderdag 23 juni 2022 om 22:04
Caroline van der Plas (BBB) aan het woord tijdens het stikstofdebat, met achter de regeringstafel de ministers Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof).
Caroline van der Plas (BBB) aan het woord tijdens het stikstofdebat, met achter de regeringstafel de ministers Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). beeld anp / Bart Maat
Vandaag

Den Haag

Voor VVD’ers was het een wat ongemakkelijke ervaring, toen donderdag tijdens het stikstofdebat het ene na het andere linkse Kamerlid complimenten gaf aan VVD-stikstofminister Christianne van der Wal. ‘Zij is de eerste bewindspersoon op Landbouw die bereid is eerlijk te schetsen waarom het nodig is om nu eindelijk werk te maken van natuurherstel’, zegt Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren). Jesse Klaver (GroenLinks) is ‘blij’ dat hij ‘eindelijk een einde ziet komen aan meer dan twintig jaar falend landbouwbeleid’. PvdA’er Joris Thijssen heeft ‘respect’ voor de wijze waarop Van der Wal omgaat met VVD-leden ‘die haar afvallen’. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.