Kabinet wil geen wettelijk recht op verlof bij rouw, ondanks oproep

Nieuws
Het kabinet is niet van plan een wettelijk rouwverlof in te voeren voor werknemers die een dierbare zijn verloren. Werknemers moeten daar zelf afspraken over maken met hun werkgever of leidinggevende.
Eduard Sloot
dinsdag 31 mei 2022 om 11:00
Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid): een wettelijk recht op rouwverlof 'verhoudt zich slecht met maatwerk'.
Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid): een wettelijk recht op rouwverlof 'verhoudt zich slecht met maatwerk'. beeld anp / sem van der wal

Dat blijkt uit een brief die minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) dinsdagochtend naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In de Kamer pleiten SGP en GroenLinks al langer voor een wettelijk rouwverlof. Ook andere partijen willen dat het kabinet een regeling maakt voor rouwverlof. Eind 2018 steunde bijna de volledige oppositie een voorstel van de SGP daarvoor.

Een recent onderzoek van het bureau Panteia in opdracht het ministerie van Sociale Zaken noemde de invoering van een wettelijk rouwverlof zoals in sommige andere landen ‘ook voor Nederland een te overwegen stap’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PvdA’er Nijboer uit dagelijks bestuur Kamer

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer (het presidium) wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Het kabinet zet er een tandje bij om Nederlanders winter door te helpen: 190 euro bonus voor alle huishoudens

Het kabinet zet een tandje bij om Nederlanders de winter door te helpen. Alle huishoudens krijgen in november en december een compensatie van 190 euro per maand voor de hoge energienota. Daarnaast wordt het eerder gepresenteerde prijsplafond, dat per 1 januari geldt, royaler.

Afbeelding

PvdA'er Nijboer verlaat dagelijks bestuur Kamer om zaak-Arib

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Bergkamp: besluit onderzoek Arib ‘zorgvuldig en rechtmatig’

Het besluit om een onderzoek naar PvdA-Kamerlid en voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in te stellen, is zorgvuldig en rechtmatig tot stand gekomen.

Afbeelding

ChristenUnie-partijbons Piet Adema moet op zoek naar vrede met de boeren. Gaat dat lukken?

De nieuwe landbouwminister Piet Adema is een ChristenUnie-partijbons en vooral een ervaren bestuurder. Maar maakt hem dat ook de gedroomde bewindsman om vertrouwen te herwinnen bij de boeren?

Afbeelding

Nieuwe landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie): ‘De focus is te eenzijdig op de boeren gericht’

De maandag nieuw aangetreden minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, wil de agrarische sector een toekomst bieden van ‘rust, duidelijkheid en zekerheid’. ‘Volg mij en beoordeel mij op mijn daden.’