Staatssecretaris van Ooijen: ‘Hulp bij examenstress? Daarvoor is de jeugdzorg niet bedoeld’

Achtergrond
Drie maanden na zijn aantreden als staatssecretaris van Volksgezondheid neemt Maarten van Ooijen (ChristenUnie) de jeugdzorg op de schop.‘Een op de zeven kinderen met jeugdzorg, dat is niet gezond.’
Gijs Herderscheê / vk
vrijdag 13 mei 2022 om 20:27
Maarten van Ooijen, staatssecretaris voor Jeugd en Preventie:
Maarten van Ooijen, staatssecretaris voor Jeugd en Preventie: beeld anp / Remko de Waal

Den Haag

‘De jeugdzorg, het stelsel, is stuk. Dat vinden ook mensen die in 2015 enthousiast waren over de Jeugdwet. En ja, ook ik vind dat het stelsel op deze manier niet verder kan.’

Maarten van Ooijen (32) is vastbesloten. De staatssecretaris van Volksgezondheid, verantwoordelijk voor de jeugdzorg, gaat de jeugdzorg hervormen. Samen met de gemeenten, die sinds 2015 verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de jeugdzorg, en hun lobbyclub de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Wat is er aan de hand?

‘Het is een combinatie van dingen. In het algemeen zijn we misschien verleerd dat er forse tegenslagen kunnen zijn in het leven. We hebben soms de verwachting dat een hulpverlener iets kan bieden wat hij niet kán bieden. Ik bedoel, er is gee..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PvdA’er Nijboer uit dagelijks bestuur Kamer

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer (het presidium) wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Het kabinet zet er een tandje bij om Nederlanders winter door te helpen: 190 euro bonus voor alle huishoudens

Het kabinet zet een tandje bij om Nederlanders de winter door te helpen. Alle huishoudens krijgen in november en december een compensatie van 190 euro per maand voor de hoge energienota. Daarnaast wordt het eerder gepresenteerde prijsplafond, dat per 1 januari geldt, royaler.

Afbeelding

PvdA'er Nijboer verlaat dagelijks bestuur Kamer om zaak-Arib

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Bergkamp: besluit onderzoek Arib ‘zorgvuldig en rechtmatig’

Het besluit om een onderzoek naar PvdA-Kamerlid en voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in te stellen, is zorgvuldig en rechtmatig tot stand gekomen.

Afbeelding

ChristenUnie-partijbons Piet Adema moet op zoek naar vrede met de boeren. Gaat dat lukken?

De nieuwe landbouwminister Piet Adema is een ChristenUnie-partijbons en vooral een ervaren bestuurder. Maar maakt hem dat ook de gedroomde bewindsman om vertrouwen te herwinnen bij de boeren?

Afbeelding

Nieuwe landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie): ‘De focus is te eenzijdig op de boeren gericht’

De maandag nieuw aangetreden minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, wil de agrarische sector een toekomst bieden van ‘rust, duidelijkheid en zekerheid’. ‘Volg mij en beoordeel mij op mijn daden.’