Verkiezingen in Roosendaal, daar waar de de samenhang in de wijken onder druk staat

Achtergrond
Roosendaal is lang een tussenstation geweest, maar de grensplaats in Zuidwest-Brabant wordt steeds meer een spil in de regio. Dat heeft niet alleen voordelen.
Hilbrand Rozema
dinsdag 15 maart 2022 om 03:20 aangepast 06:28
Jakob van der Ende (76) neemt een wandelpauze in de zon om achter zijn rollator een sigaartje te roken. Hij stemt al decennia lang op dezelfde partij: de VVD, ‘vanwege Hans Wiegel’. Hij moppert wat over de migranten in zijn stad. ‘Ik heb in het Midden-Oosten gewerkt en vind het geen goed idee dat veel van die mensen hier komen.’
Jakob van der Ende (76) neemt een wandelpauze in de zon om achter zijn rollator een sigaartje te roken. Hij stemt al decennia lang op dezelfde partij: de VVD, ‘vanwege Hans Wiegel’. Hij moppert wat over de migranten in zijn stad. ‘Ik heb in het Midden-Oosten gewerkt en vind het geen goed idee dat veel van die mensen hier komen.’ beeld nd

Roosendaal

Stap in Roosendaal uit de trein en je staat meteen midden in de gemeentepolitiek: het loket is dicht. Gesloten sinds september 2021. Terwijl de partij Roosendaalse Lijst nu juist een open stationsloket wilde, met echte mensen erachter. Voor de veiligheid, de sfeer, de menselijkheid. Drie dingen die in Roosendaal steeds belangrijker worden.

Het kan ook onwennigheid zijn, in een regio waar kerken vooral lijken te sluiten, met name de katholieke. Dan zou je als bestuurders zomaar kunnen vergeten dat andere groepen christenen groeien. Verdrietig is het wel, vindt ChristenUnie-raadslid Karen Suijkerbuijk-Ader (38). ‘Het ging mis op communicatie, dat is zo onnodig.’ Kerken dragen positief bij aan het sociale weefsel van Brabant en ook..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leefbaar Rotterdam lijkt zetel te verliezen • CDA behoudt Amsterdamse zetel

Welkom in het liveblog over de gemeenteraadsverkiezingen. Wij houden je in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen met uiteraard de uitslagen en reacties hierop.

Afbeelding

Verkiezingen in Roosendaal, daar waar de de samenhang in de wijken onder druk staat

Roosendaal is lang een tussenstation geweest, maar de grensplaats in Zuidwest-Brabant wordt steeds meer een spil in de regio. En dat heeft niet alleen voordelen.

Afbeelding

‘Natuurlijk gaat het weleens over Omtzigt, maar dit is lokáál, dat is toch anders’

Het CDA hoopt deze week opnieuw de grootste partij te worden in Almelo - voor de vierde keer op rij. Maar dan moet het wel zien te breken met de landelijke trend. Het is overleven, de schade beperken.

Afbeelding

Heerlen en de strijd tegen drugshandel: ‘Ik geloof niet meer in een veiligere stad’

De Zuid-Limburgse mijnstad Heerlen scoort al jarenlang hoge ogen op ‘de verkeerde lijstjes’ en strijdt tegen drugscriminaliteit.Welke rol speelt ‘veiligheid’ bij de gemeenteraadsverkiezingen?

Afbeelding

Een vrouwelijke SGP’er in Dordrecht? ‘Dat is hier niet echt een issue’

Eline Nieuwland kan volgende week het tweede vrouwelijke raadslid ooit worden voor de SGP. Dat haar kandidatuur ‘gedoe’ kan opleveren, neemt ze op de koop toe.

Afbeelding

Waarom de crisis in Oekraïne alles te maken heeft met de gemeenteraadsverkiezingen

Zeker in tijden van internationale crises is de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen mede afhankelijk van de ontwikkelingen in Den Haag. En die uitslag kan verstrekkende gevolgen hebben.