Volt wil Nilüfer Gündogan weer toelaten tot de fractie

Nieuws
Volt is bereid Kamerlid Nilüfer Gündoğan per direct te laten terugkeren in de fractie. Haar schorsing wordt ongedaan gemaakt. Bovendien betaalt de partij haar een voorlopige schadevergoeding van 5000 euro. Daarmee wordt gevolg gegeven aan het vonnis dat de Amsterdamse rechtbank woensdag velde.
Ariejan Korteweg / vk
woensdag 9 maart 2022 om 21:19
Nilüfer Gündogan
Nilüfer Gündogan beeld anp / Evert Elzinga

Den Haag

‘De rechter heeft ons op de vingers getikt, dit had anders gemoeten’, zei fractieleider Laurens Dassen woensdagavond in een korte reactie op de rechterlijke uitspraak. Volgens de rechter heeft Volt te veel het belang centraal gesteld van Volt-medewerkers die klaagden over grensoverschrijdend gedrag, en werd daarbij het belang van Gündoğan uit het oog verloren. Dassen had Gündoğan telefonisch gesproken: ‘Ik vond het gepast daarvoor mijn excuses aan te bieden.’

klagers

Maar, zei Dassen ook, de dertien klagers en hun meldingen zijn er nog steeds. De rechter stelde een mediationtraject voor, Volt en Gündoğan zijn daarover in gesprek. Gündoğan zei in een persverklaring bereid te zijn daaraan mee te werken. Ze..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Toename aantal gokkende jongeren baart Kamer zorgen, maar verbod op reclame loopt vertraging op

De Tweede Kamer vreest ‘een reclamefeestje’ voor goksites rond het komende WK voetbal. Minister Franc Weerwind belooft een ‘moreel beroep’ te doen op de aanbieders.

Afbeelding

PvdA’er Nijboer uit dagelijks bestuur Kamer

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer (het presidium) wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Het kabinet zet er een tandje bij om Nederlanders winter door te helpen: 190 euro bonus voor alle huishoudens

Het kabinet zet een tandje bij om Nederlanders de winter door te helpen. Alle huishoudens krijgen in november en december een compensatie van 190 euro per maand voor de hoge energienota. Daarnaast wordt het eerder gepresenteerde prijsplafond, dat per 1 januari geldt, royaler.

Afbeelding

PvdA'er Nijboer verlaat dagelijks bestuur Kamer om zaak-Arib

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Bergkamp: besluit onderzoek Arib ‘zorgvuldig en rechtmatig’

Het besluit om een onderzoek naar PvdA-Kamerlid en voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in te stellen, is zorgvuldig en rechtmatig tot stand gekomen.

Afbeelding

ChristenUnie-partijbons Piet Adema moet op zoek naar vrede met de boeren. Gaat dat lukken?

De nieuwe landbouwminister Piet Adema is een ChristenUnie-partijbons en vooral een ervaren bestuurder. Maar maakt hem dat ook de gedroomde bewindsman om vertrouwen te herwinnen bij de boeren?