Een vrouwelijke SGP’er in Dordrecht? ‘Dat is hier niet echt een issue’

Achtergrond
Eline Nieuwland kan volgende week het tweede vrouwelijke raadslid ooit worden voor de SGP. Dat haar kandidatuur ‘gedoe’ kan opleveren, neemt ze op de koop toe. ‘Ik dacht: luister Eline, als jij vindt dat er meer vrouwen op de lijst moeten, kun je nu dan zélf nee zeggen?’
Auke van Eijsden
zondag 6 maart 2022 om 04:00 aangepast 12:10
SGP'er Eline Nieuwland (l.) tijdens het campagnevoeren in gesprek met oud-profvoetballer René van der Gijp.
SGP'er Eline Nieuwland (l.) tijdens het campagnevoeren in gesprek met oud-profvoetballer René van der Gijp. beeld Bart de Feijter

Dordrecht

SGP’er Eline Nieuwland (30), kandidaat-raadslid in Dordrecht, heeft geen idee aan wie ze zojuist een verkiezingsfolder heeft aangeboden. Zij ziet een doodgewone, ietwat slonzig geklede man – daarvan waren er al zoveel voorbijgekomen. Niets bijzonders? Toch wel, want achter die burgerlijke camouflage gaat oud-profvoetballer René van der Gijp schuil, haast onherkenbaar in vrijdagse vrijetijdskleding. De beroemde sportanalist woont in de buurt en doet aan het begin van de middag boodschappen met zijn zoon.

Nieuwland kent hem niet. ‘Gaat u stemmen op 16 maart?’ vraagt ze de televisiester.

‘Ik heb geen idee, liefie. Sta jij op de lijst dan?’

‘Zeker’, antwoordt ze. ‘Voor het eerst een vrouw namens de SGP.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leefbaar Rotterdam lijkt zetel te verliezen • CDA behoudt Amsterdamse zetel

Welkom in het liveblog over de gemeenteraadsverkiezingen. Wij houden je in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen met uiteraard de uitslagen en reacties hierop.

Afbeelding

Verkiezingen in Roosendaal, daar waar de de samenhang in de wijken onder druk staat

Roosendaal is lang een tussenstation geweest, maar de grensplaats in Zuidwest-Brabant wordt steeds meer een spil in de regio. En dat heeft niet alleen voordelen.

Afbeelding

‘Natuurlijk gaat het weleens over Omtzigt, maar dit is lokáál, dat is toch anders’

Het CDA hoopt deze week opnieuw de grootste partij te worden in Almelo - voor de vierde keer op rij. Maar dan moet het wel zien te breken met de landelijke trend. Het is overleven, de schade beperken.

Afbeelding

Heerlen en de strijd tegen drugshandel: ‘Ik geloof niet meer in een veiligere stad’

De Zuid-Limburgse mijnstad Heerlen scoort al jarenlang hoge ogen op ‘de verkeerde lijstjes’ en strijdt tegen drugscriminaliteit.Welke rol speelt ‘veiligheid’ bij de gemeenteraadsverkiezingen?

Afbeelding

Een vrouwelijke SGP’er in Dordrecht? ‘Dat is hier niet echt een issue’

Eline Nieuwland kan volgende week het tweede vrouwelijke raadslid ooit worden voor de SGP. Dat haar kandidatuur ‘gedoe’ kan opleveren, neemt ze op de koop toe.

Afbeelding

Waarom de crisis in Oekraïne alles te maken heeft met de gemeenteraadsverkiezingen

Zeker in tijden van internationale crises is de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen mede afhankelijk van de ontwikkelingen in Den Haag. En die uitslag kan verstrekkende gevolgen hebben.