ChristenUnie schorst raadslid na verdenking zedenmisdrijf

Nieuws
De ChristenUnie heeft een raadslid in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel geschorst omdat hij wordt verdacht van een zedenmisdrijf. Dat maakte de partij donderdag bekend. Het gaat om Edwin van E., die op dit moment in hechtenis zit.
Rick Moeliker
donderdag 27 januari 2022 om 18:56
Afbeelding
beeld anp

Bergum

Van E. werd op 25 november aangesteld als tijdelijk raadslid, als vervanger van iemand die ziek thuis zit. Van E. zou tot 17 februari raadslid blijven, maar liet op 6 januari per mail aan de ChristenUnie weten zijn werkzaamheden vanwege persoonlijke omstandigheden per direct neer te leggen. Hij liet hierbij ook weten dat hij zich terugtrok als kandidaat voor de verkiezingen in maart. Hij meldde hierbij echter niet of hij ook zou aftreden als raadslid.

De ChristenUnie probeerde daarop contact met Van E. te leggen, maar slaagde hier niet in. Donderdag kreeg de partij echter te horen van een journalist van WaldNet dat Van E. op 21 december was gearresteerd op verdenking van een zedenmisdrijf.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PvdA’er Nijboer uit dagelijks bestuur Kamer

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer (het presidium) wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Het kabinet zet er een tandje bij om Nederlanders winter door te helpen: 190 euro bonus voor alle huishoudens

Het kabinet zet een tandje bij om Nederlanders de winter door te helpen. Alle huishoudens krijgen in november en december een compensatie van 190 euro per maand voor de hoge energienota. Daarnaast wordt het eerder gepresenteerde prijsplafond, dat per 1 januari geldt, royaler.

Afbeelding

PvdA'er Nijboer verlaat dagelijks bestuur Kamer om zaak-Arib

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer treedt per direct terug uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer wegens de zaak rond zijn partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib.

Afbeelding

Bergkamp: besluit onderzoek Arib ‘zorgvuldig en rechtmatig’

Het besluit om een onderzoek naar PvdA-Kamerlid en voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in te stellen, is zorgvuldig en rechtmatig tot stand gekomen.

Afbeelding

ChristenUnie-partijbons Piet Adema moet op zoek naar vrede met de boeren. Gaat dat lukken?

De nieuwe landbouwminister Piet Adema is een ChristenUnie-partijbons en vooral een ervaren bestuurder. Maar maakt hem dat ook de gedroomde bewindsman om vertrouwen te herwinnen bij de boeren?

Afbeelding

Nieuwe landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie): ‘De focus is te eenzijdig op de boeren gericht’

De maandag nieuw aangetreden minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, wil de agrarische sector een toekomst bieden van ‘rust, duidelijkheid en zekerheid’. ‘Volg mij en beoordeel mij op mijn daden.’