Voortgezet- en basisonderwijs gaan weer open ‘om kinderen niet te remmen in hun ontwikkeling’

Nieuws
De basis- en middelbare scholen gaan volgende week weer fysiek van start. Het kabinet neemt deze beslissing met het oog op de ontwikkeling van kinderen. Studenten aan het hoger onderwijs en het mbo moeten hun lessen wel digitaal volgen. ‘Om moedeloos van te worden.’
Aliene Boele
maandag 3 januari 2022 om 19:30 aangepast 08:00
Op maandag 10 januari mogen basis- en middelbare scholen hun deuren weer openen, net als de buitenschoolse opvang.
Op maandag 10 januari mogen basis- en middelbare scholen hun deuren weer openen, net als de buitenschoolse opvang. beeld anp / Remko de Waal

Den Haag

Scholen gingen voor de kerstvakantie een week eerder dicht om de coronabesmettingen terug te dringen. Docenten werden opgeroepen om zich voor te bereiden op online lessen na de vakantie. Maar zover komt het niet. Op maandag 10 januari mogen basis- en middelbare scholen hun deuren weer openen, net als de buitenschoolse opvang. Dat maakten demissionair onderwijsminister Arie Slob en zorgminister Hugo de Jonge maandagmiddag bekend tijdens een persconferentie. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederland gaat weer open. Kwetsbaren moeten juist ‘extra voorzichtig’ zijn

Het einde van de coronacrisis lijkt in zicht: eind februari gaat Nederland eindelijk van slot. Althans, voorlopig. Maar bij kwetsbare mensen gaat de vlag niet uit.

Afbeelding

OMT steunt versoepelingen en kortere isolatie na besmetting

Nederland gaat verder van het slot. De verruiming van de coronaregels die het kabinet van plan was door te voeren, kunnen rekenen op groen licht van het Outbreak Management Team, zo meldt het OMT.

Afbeelding

Massale steun voor petitie tegen coronapas zet CU en CDA voor het blok. ‘Genoeg is genoeg’

Een massaal ondertekende petitie van voormalig staatssecretaris Mona Keijzer, om de coronapas volledig af te schaffen, zet flink druk op coalitiepartijen. Met name uit de achterbannen van CU en CDA klinkt kritiek.

Afbeelding

Voortgezet- en basisonderwijs gaan weer open ‘om kinderen niet te remmen in hun ontwikkeling’

De basis- en middelbare scholen gaan volgende week weer fysiek van start. Studenten aan het hoger onderwijs en het mbo moeten hun lessen wel digitaal volgen. ‘Om moedeloos van te worden.’

Afbeelding

Rutte: ‘Omikron hadden we ook met een langetermijnstrategie gewoon gekregen’

De Tweede Kamer meent dat het demissionaire kabinet de derde lockdown grotendeels aan zichzelf te danken heeft, maar demissionair premier Rutte wijst vooral de omikronvariant als schuldige aan.

Afbeelding

Uit angst voor omikron doet kabinet alsnog wat het juist wilde voorkomen: scholen sluiten

Om het aantal coronabesmettingen terug te dringen gaan vanaf maandag alle basisscholen dicht. Daarmee neemt het kabinet alsnog de maatregel die het juist koste wat kost wilde voorkomen.