Kaag vindt hardere aanpak christenvervolging niet nodig. ‘Kabinet maakt geen onderscheid in geloof’

Nieuws
Het kabinet gaat christenvervolging in het buitenland niet harder aanpakken dan dat ze nu doet. Dat zei minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken maandag in een debat over christenvervolging in de Tweede Kamer. Volgens de bewindsvrouw is het tegengaan van christenvervolging nu al onderdeel van het beleid.
Gershon Osnabrugge
maandag 31 mei 2021 om 18:02 aangepast 19:04
Afbeelding
beeld anp / Phil Nijhuis

Den Haag

Het debat ging over de initiatiefnota genaamd ‘Schapen tussen de wolven’, die eind november is ingediend door CDA, ChristenUnie en SGP. De christelijke gelegenheidscoalitie riep hierin door middel van zeven aanbevelingen het kabinet op zich veel actiever in te zetten tegen christenvervolging in het buitenland. Kaag, die voor het eerst sinds haar aantreden als demissionair minister van Buitenlandse Zaken in de Kamer optrad, zei dat het kabinet nú al opkomt voor christenen die worden vervolgd. ‘Sinds 2007 is het beschermen van godsdienstvrijheid een van de zes ankers van het Nederlandse buitenlandbeleid, en sinds 2018 hebben we nog meer ingezet op de aanpak hiervan’, aldus Kaag. Ze toonde begrip vo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Adema overleeft motie van wantrouwen; veel irritatie in mestdebat tussen coalitiepartijen D66 en ChristenUnie

Minister Piet Adema (Landbouw) heeft een motie van wantrouwen vanuit de Tweede Kamer overleefd. In een afrondend Kamerdebat over Adema's mestbeleid kwamen D66 en ChristenUnie hard in aanvaring.

Afbeelding

Coalitie gefrustreerd over opstelling linkse partijen in salderingsdebat

In het debat over de salderingsregeling voor zonnepanelen staan de verhoudingen tussen de regeringspartijen en GroenLinks/PvdA op scherp. Met name het feit dat de linkse partijen hun steun koppelen aan ander kabinetsbeleid wekt wrevel.

Afbeelding

Adema diep door het stof. Maar hij weet niet zeker of boeren méér mest mogen blijven uitrijden

Mogen Nederlandse boeren de komende jaren nog méér mest blijven uitrijden? Ondanks alle tumult weet minister Adema dat nog steeds niet zeker. Woensdag ging hij diep door het stof in de Tweede Kamer.

Afbeelding

Wat volgt er na de komma van de excuses voor het slavernijverleden?

Een komma, geen punt, zei premier Mark Rutte over de excuses voor het slavernijverleden die hij 19 december aanbood. Maar wat volgt er precies na die komma, vroeg de Tweede Kamer zich woensdag af.

Afbeelding

Kabinet gokte en verloor in mestconflict met Brussel, maar gaat zelf over de handhaving

Het kabinet ging er voetstoots van uit dat het glasheldere afspraken met de Europese Commissie over het Nederlandse mestbeleid straffeloos kon negeren. Geen gekke gedachte, want lidstaten moeten die EU-wetten zélf handhaven.

Afbeelding

Het kabinet heeft het minimumloon flink verhoogd, 'maar dat is niet genoeg'

Dat zegt Peter Heijkoop namens alle wethouders Sociale Zaken. Heijkoop - die zelf wethouder is in Dordrecht - is vandaag één van de sprekers tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over rondkomen.