Jongerentak ChristenUnie niet blij met moederpartij: ‘U hebt ons diep teleurgesteld’

Nieuws
PerspectieF, de jongerentak van de ChristenUnie, is niet te spreken over het stemgedrag van de ChristenUnie, in het debat donderdagnacht. Daar stemde de ChristenUnie tegen een motie van wantrouwen aan het adres van VVD-leider Mark Rutte. ‘Volgens ons is het vertrouwen in Rutte weg.’
Gershon Osnabrugge
vrijdag 2 april 2021 om 14:24 aangepast 15:46
ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers
ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers beeld anp / Piroschka van de Wouw

PerspectieF-voorzitter Bina Chirino had graag gezien dat er vóór de motie van wantrouwen gestemd was. ‘We vinden dat de ChristenUnie een fout heeft gemaakt. Het vertrouwen in Mark Rutte is volgens ons weg. Regeren met de VVD kan nog wel, maar zonder Mark Rutte. We vinden hem geen geloofwaardig leider van Nederland meer.’ Er gaat vandaag in veel PerspectieF-appgroepen een brief rond, gericht aan Gert-Jan Segers, die door diverse PerspectieF-leden ondertekend wordt. In de brief wordt er onvrede uitgesproken over het niet steunen van de motie van wantrouwen aan het adres van Rutte, en is ook stevige kritiek op CU-leider Gert-Jan Segers te lezen. ‘U hebt ons diep teleurgesteld. U hebt gehandeld vanuit angst, en niet vanuit hoop.’

Online uiten we..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: kabinet blijft asielopvang betalen met ontwikkelingsgeld

Het kabinet blijft voorlopig geld dat bedoeld is voor ontwikkelingshulp uitgeven aan asielopvang. Het geld moet namelijk érgens vandaan komen, zei staatssecretaris Van der Burg (Asiel) donderdag.

Afbeelding

Tweede Kamer gefrustreerd over 'vage' klimaatstrategie. 'De plannen staan bol van abstracte intenties'

De Nederlandse plannen om arme landen te helpen klimaatverandering tegen te gaan, zijn te abstract. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet de plannen concreter maakt.

Afbeelding

Kopzorgen bij ChristenUnie om weglopen traditionele stemmer: 'Keuzes in Den Haag kosten ons kiezers'

Lokale CU-afdelingen zijn bezig met een brief aan het landelijk bestuur van de partij. Ze maken zich zorgen over het afhaken van de ‘traditionele’ CU-stemmer. De partij verloor veel stemmen in traditionele bolwerken.

Afbeelding

Kabinet trekt miljoenen euro's uit voor voedselhulp: 'Meer mensen kloppen aan bij voedselbank'

Het kabinet zet miljoenen euro's uit het Europees Sociaal Fonds in voor voedselhulp aan minima. Ook trekt het kabinet geld uit om menstruatiearmoede te voorkomen.

Afbeelding

Kabinet wil met 'versnellingen' de onvrede pareren. Waarom zou dat nu wel lukken?

Donderdag praat de kabinetstop opnieuw over de verkiezingsuitslag. Volgens premier Rutte zijn er 'versnellingen' nodig om de onvrede te pareren en gaat het kabinet daar hard aan werken. Maar waarom zou dat nu wel lukken?

Afbeelding

Deze nieuwkomers gaan voor BBB de provincie in: 'Die tweede B is voor ons minstens zo belangrijk'

Met 137 nieuwbakken politici gaat de BoerBurgerBeweging vandaag de twaalf Statenzalen in. Wie zijn de volksvertegen-woordigers van de club die belooft meer te zijn dan een boerenpartij, en hoe zijn ze klaargestoomd?