D66 en SGP: ‘Maak haast met de aanschaf van nieuwe onderzeeboten’

Nieuws
D66 en SGP willen dat een volgend kabinet haast maakt met de aanschaf van nieuwe onderzeeboten voor de Koninklijke Marine. Het liefst met een zo Nederlands mogelijke inbreng. ‘In Franse aannemers heb ik bar weinig vertrouwen.’
Riekelt Pasterkamp
vrijdag 26 februari 2021 om 20:50
Damen/Saab presenteerde als knipoog een oranje geverfde onderzeeboot.
Damen/Saab presenteerde als knipoog een oranje geverfde onderzeeboot. beeld Damen

Den Haag

De Tweede Kamerleden Salima Belhaj (D66) en Chris Stoffer (SGP) doen hun oproep in het NIDV Magazine dat volgende week verschijnt. ‘De maritieme industrie heeft het moeilijk. We moeten nu stevig op de trom slaan en stappen vooruit zetten’, meent Stoffer, nummer 2 op de kandidatenlijst van de SGP. ‘Er is een constructieve meerderheid in de Tweede Kamer die de aanschaf steunt. Laat er snel een partij uit de aanbesteding komen’, aldus Belhaj, die nummer 6 staat bij D66.

Opinieweekblad EW en de NIDV organiseren vandaag een online defensiedebat. Na een inleiding van de Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer gaan vier kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat. Belhaj is er een van. De vervanging van het kwart..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Homogenezing', acceptatieplicht of 'voltooid leven': hierom worden deze omstreden wetsvoorstellen doorgezet

'Homogenezing' verbieden, een acceptatieplicht voor christelijke scholen, of 'voltooid leven'. De Raad van State is kritisch, maar libertijnse partijen gaan ermee door. Wetgeving is een voertuig van ideologie geworden.

Afbeelding

CDA-fractie wil af van Randstaddenken: overheid moet actief opkomen voor de regio

De kloof tussen stad en platteland is een te simpel beeld. De ongelijkheid in Nederland zit ingewikkelder in elkaar. Die ongelijkheid is ook het gevolg van overheidsbeleid dat zich liet leiden door rendementsdenken.

Afbeelding

Israël-liefde domineert bij de ChristenUnie. Maar er zijn steeds meer vraagtekens

In de ChristenUnie wordt opnieuw het debat aangezwengeld over het Israël-standpunt. Bijbelse beloften en hedendaagse politiek lopen in die gevoelige discussie door elkaar heen. ‘Over Israël praten is ingewikkeld.’

Afbeelding

Zeeland op weg naar de verkiezingen. 'Overal waar jodiumpillen worden uitgedeeld, moeten mensen mee kunnen praten'

Twaalf unieke provincies, met elk hun eigen sores en regionale karakter. Op weg naar de Provinciale Statenverkiezingen zoekt het Nederlands Dagblad uit welke kwesties er spelen. Vandaag: Zeeland.

Afbeelding

Voormalig SGP'er Hans van de Breevaart begint als onderzoeker bij FVD

Oud-SGP’er Hans van de Breevaart start met ingang van deze maand bij het Renaissance Instituut, het Wetenschappelijk Instituut van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD).

Afbeelding

Regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid lijden en niet meer kunnen werken

Er komt een regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid-klachten lijden en niet meer kunnen werken. Hoe de regeling eruit komt te zien, wordt binnenkort duidelijk.