Tweede Kamer gaat gedwee akkoord met verlenging avondklok

Nieuws
Een ruime meerderheid van Tweede Kamerleden vindt het goed dat het kabinet de avondklok verlengt tot 3 maart. Partijen willen graag perspectief zien, maar over de noodzaak van de maatregel werd dinsdag nauwelijks gedebatteerd.
Auke van Eijsden
dinsdag 9 februari 2021 om 20:33
Grapperhaus en Rutte in debat met PVV-leider Wilders over de avondklok.
Grapperhaus en Rutte in debat met PVV-leider Wilders over de avondklok. beeld anp / Bart Maat

Den Haag

Alleen de PVV, SGP, FVD, Partij voor de Dieren en DENK zijn tegen de avondklok, bleek dinsdagmiddag bij een kort debat over het verlengen van de ‘ingrijpende maatregel’ van het kabinet. Het is van belang tot 3 maart ’s avonds binnen te blijven, redeneerde premier Mark Rutte, omdat de dreiging van de Britse coronamutatie nog altijd groot is. Momenteel maakt die B.1.1.7-variant naar schatting twee derde uit van het totaal, aldus de minister-president. Dat aandeel stijgt nog altijd. ‘Het zou daarom volstrekt onverantwoord zijn om deze maatregel nu los te laten. Daarvoor is de situatie nog veel te gevaarlijk.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zeeland op weg naar de verkiezingen. 'Overal waar jodiumpillen worden uitgedeeld, moeten mensen mee kunnen praten'

Twaalf unieke provincies, met elk hun eigen sores en regionale karakter. Op weg naar de Provinciale Statenverkiezingen zoekt het Nederlands Dagblad uit welke kwesties er spelen. Vandaag: Zeeland.

Afbeelding

Voormalig SGP'er Hans van de Breevaart begint als onderzoeker bij FVD

Oud-SGP’er Hans van de Breevaart start met ingang van deze maand bij het Renaissance Instituut, het Wetenschappelijk Instituut van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD).

Afbeelding

Regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid lijden en niet meer kunnen werken

Er komt een regeling voor zorgmedewerkers die al twee jaar aan longcovid-klachten lijden en niet meer kunnen werken. Hoe de regeling eruit komt te zien, wordt binnenkort duidelijk.

Afbeelding

Staarde kabinet zich blind op coronabestrijding? 'Hoogoplopende conflicten tussen bewindspersonen'

Tweede Kamerleden hekelen de tunnelvisie van het kabinet in de beginfase van de coronacrisis. Ze vinden dat het kabinet zich blind staarde op het OMT.

Afbeelding

Kandidaatstelling veroordeelde Jezus Leeft-fakkeldrager loopt in de soep

Max Van den Berg, die met een fakkel voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag stond, wordt toch geen kandidaat voor Jezus Leeft bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Afbeelding

Telkens buitenspel gezet, maar nu mag de Kamer eindelijk in debat over de aanpak van de coronacrisis

Bijna een jaar na de presentatie van het eerste deelrapport over de coronacrisis gaat de Tweede Kamer vandaag in debat met minister Kuipers. Wat wil de Kamer met dit debat bereiken? Vijf vragen en antwoorden.