SGP legt optie van aftreden kabinet op tafel. ‘Met aftreden kun je een norm stellen’

Nieuws
De kwestie rond de kinderopvangtoeslag is dermate ernstig, dat de vraag naar het aftreden van het kabinet ‘serieus op tafel’ ligt. Het zou ook niet overdreven zijn als het kabinet zelf besluit af te treden.
Eduard Sloot
woensdag 23 december 2020 om 20:00
SGP-leider Kees van der Staaij
SGP-leider Kees van der Staaij beeld anp / Sander Koning

Den Haag

Dat zegt SGP-leider Kees van der Staaij naar aanleiding van de harde conclusies van de parlementaire ondervragingscommissie naar de kinderopvangtoeslagaffaire. Daarbij zijn ouders ten onrechte behandeld als fraudeur en door het stopzetten van de toeslagen in problemen gekomen. De commissie concludeert dat ouders ongekend onrecht is aangedaan.

‘De vertrouwensvraag ligt serieus op tafel’, aldus de partijleider van de SGP, die doorgaans terughoudend is met uitspraken over het aftreden van bewindspersonen of kabinetten. ‘Gelet op de ernst van dit ongekend harde rapport, waarin gesproken wordt over onherstelbaar onrecht voor een groot aantal mensen en waarbij ernstige fouten zijn gemaakt, vind ik het volstrekt tere..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Partijcongres ChristenUnie: migratiekwesties en ongemak om pleidooi tegen homoseksuele kandidaat

Na maanden van spanningen over asiel en migratie leek de CU in relatieve rust te kunnen toewerken naar het partijcongres. Het interview dat Segers aan het AD gaf, bracht toch nog kortstondig verandering in de rust.

Afbeelding

Segers op partijcongres: ‘We kunnen en moeten het over migratie hebben’

CU-partijleider Segers gaat een coalitiegesprek over migratie ‘nooit bij voorbaat uit de weg’. Maar, als dat gesprek ontaardt in frustrerende maatregelen voor asielzoekers, wordt het een heel kort gesprek.

Afbeelding

Nieuwe stikstofplannen maken boeren onzeker, natuur en bouw voorzichtig positief

De nieuwe stikstofplannen van het kabinet leveren volgens de boeren vooral nieuwe beperkingen op. In de bouwsector klinkt ondertussen voorzichtig optimisme: ‘Het einde van de stikstofimpasse is in zicht.’

Afbeelding

Adema: straks alleen maar duurzame producten in supermarkt

Nederlandse boeren moeten vanaf 2040 alleen nog maar duurzaam boeren, zegt landbouwminister Piet Adema. Ook moeten in de supermarkten dan alleen nog maar groen geproduceerde producten liggen.

Afbeelding

Kabinet probeert vergroening te redden. ‘Investeringen in verduurzaming zijn juist nu urgent’

Nederland kan achterop kan raken met de verduurzaming van de economie en landbouw en het behalen van de klimaatdoelen. Daar waarschuwt stikstofminister Christianne van der Wal voor in een brief aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Van der Burg omarmt migratievoorstel ChristenUnie: ‘We moeten de balans nog vinden’

Bij het beperken van de migratie naar Nederland, is het goed om méér te kijken naar arbeidsmigratie. Dat zegt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) tegen het Nederlands Dagblad.